İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ildeki tüm ilkokul müdürleriyle, Hafız İHO Projesi’nin tanıtımı için öğretmenevinde bir toplantı yaptı. Töre, Zonguldak il Müftüsü Rüstem Can’ın da katıldığı toplantıda okul müdürlerinden çocukları imam hatiplere yönlendirmesi için özel çaba harcamalarını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı,  imam hatip ortaokullarındaki çocukları 5. sınıftan itibaren hafız olarak yetiştirmek amacıyla “Hafız İHO” adıyla bir proje başlattı.  Yapılan açıklamaya göre, proje hafız olarak yetişen çocukların sadece ilahiyat alanında değil, ilgi ve yeteneklerine uygun olarak kendi seçecekleri diğer alanlarda da yetiştirilmesini amaçlıyordu. Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğretmenevinde, ildeki tüm ilkokul müdürleriyle, projenin tanıtımı için bir toplantı yaptı. Töre, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can’ın da katıldığı toplantıda okul müdürlerinden çocukları imam hatip liselerine yönlendirmeleri için özel çaba harcamalarını istedi.

GEREKİRSE EV EV DOLAŞACAKSINIZ

Eşinin de imam hatip kökenli birisi olarak geçmişte çok sıkıntılar çektiğini, ötekileştirildiğini dile getiren Töre, “Çocuklarımızın şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerleri ödün vermeden yaşayan ve savunan, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençler olarak yetiştirilmesi için imam hatip okullarında eğitim görmeleri çok önemli. Gerekirse ev ziyaretleri yapın, öğrenci velilerini okula çağırın, çocuklarla özel görüşmeler yaparak ikna etmeye çalışın. Bu ülkemizin bekası için çok önemli” dedi.

MÜFTÜ “HAFIZ” BİR NESİL İSTEDİ

İl Müftüsü Rüstem Can da, güçlü ve değerlerine sahip bir Türkiye için projenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Ahlaklı bir nesil için çocuklarımızı imam hatiplere yönlendirmeniz çok önemli. Hafız bir nesil istiyoruz” dedi. Söz de laik eğitime sahip bir ülkede neredeyse tüm eğitim projelerinin müftülükler ya da dini cemaatlerle planlanmasına öteden beri karşı çıkan eğitimciler, “Son zamanlarda yapılan uygulamalarla eğitimin ruhuna tümden Fatiha okuyorlar. Eğitimini niteliğini aşağılara çeken bu aklı dışı, bilim dışı uygulamalar ülkemizi karanlıklara mahkum ediyor” dedi.