Kızılcapınar Barajı’nda kurak havalar nedeniyle su seviyesinin 8 metre düşmesi, şebeke sularını da etkiledi. Bazı bölgelerde sularda oluşan kokuyu gidermek için Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’dan gelen mühendisler, Arıtma Tesisi’nde gerekli analizleri yaptı, sorunun su seviyesinin düşmesi ve mevsim geçişlerinden kaynaklandığı saptandı, ek önlemler devreye alındı.

Kızılcapınar Barajı’ndaki su seviyesinin 8 metre düşmesi ve hava sıcaklığına bağlı olarak şehrin belli bölgelerinde su şebekesinde yaşanan kokunun giderilmesi için Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Arıtma Tesisi’nde analizler yapıldı, ek önlemler devreye alındı.

Bursa’dan Kdz. Ereğli’ye gelen konunun uzmanı Çevre Mühendisi Ahmet Hıdıroğlu, ekibiyle birlikte Arıtma Tesisi’nde analiz çalışmalarını tamamladı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, kokunun giderilmesi için Başkan Halil Posbıyık’ın talimatlarıyla ek önlemler almaya başladıklarını belirterek; “Kızılcapınar Barajı’ndaki su seviyesi düşüklüğü ve yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle şehrimize su sağlayan Kızılcapınar Barajı’ndaki bir takım oluşumlardan dolayı koku problemi yaşanmaya başlamıştır. Bununla ilgili mevcut tesisimizde gerekli önlemleri alıyoruz . Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tesisimizde olmayan kısımlarla alakalı da uzmanlardan yardım alıyoruz. Bursa’dan bu konuda uzman olan çevre mühendisi Ahmet Hıdıroğlu’nu davet ettik. Kendisi bize destek oldu. Yapmamız gereken ve birlikte yapacağımız işlerle alakalı görüş alış verişinde bulunduk.  En kısa sürede bu problemi halledeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“SORUN SU SEVİYESİNİN DÜŞMESİ VE MEVSİM GECİŞLERİNDEN KAYNAKLI”

Çevre Mühendisi Ahmet Hıdıroğlu, önümüzdeki günlerde alınan önlemlerin sonuçlarını alacaklarını belirterek şunları söyledi;

“Belediyemizin içme suyu arıtma tesislerinde, gerek mevsim geçişleri, baraj seviyesinin düşmesi gibi sebeplerden dolayı tat-koku problemi oluşmuş.  Ülkemizin çoğu yerinde mevsim geçişlerinde bu sorunlar görülmektedir. Yaptığımız analizler sonucunda tat-koku probleminin kaynağını bulduk.  Arkadaşlarla beraber gerekli çalışmaları başlattık. İnşallah önümüzdeki günler neticesini alacağız.”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konunun kökten çözümü için gerekli olan ozon tesisinin kurulumu için Devlet Su İşleri nezdinde girişimde bulundu, ek yatırımlar devreye alındı.