Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nde çalışan 138 işçinin başladıkları eylem 5’inci gününde:

“Ekmeğimizin peşindeyiz”

Çatalağzı beldesinde kurulu bulanan ve bir süre önce özelleştirilerek Elsan şirketince işletilmeye başlanan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nde (ÇATES) taşeron şirkete bağlı çalışan 138 işçinin kadroya geçme talebiyle başlattıkları eylem 5’inci gününde devam etti. Eylemlerini sonuç alana kadar sürdüreceklerini söyleyen işçiler; “Biz bu yola 138 kişi çıktık. Tamamımızın ana bünyeye alınması durumunda biran önce işimize devam etmek istiyoruz. Biz burada ekmek davamızın peşindeyiz. Kimse bizim sırtımızdan siyaset yapmaya kalkmasın bunlar yanlış anlaşılıyor ve yanlış yerlere çekiliyor” dediler.

Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin girişinde kadroya geçme talebiyle 138 işçin başlattıkları eylem 5’inci gününe girdi. Gazetemizin muhabirine artık ana bünyeye geçmek, insan gibi yaşamak, düzenli maaş almak ve sosyal haklarının olması için eylem başlattıklarını söyleyen ve işçiler adına konuşan 7 yıllık işçi 35 yaşındaki Okan İnce; “Biz gecen senede böyle bir eylem başlatmıştık ve o zaman parasal bir durumlar vardı ancak o durumları aştık. Şimdi artık ana bünyeye geçmek istiyoruz. İnsan gibi yaşamak, düzenli maaş almak ve sosyal haklarımızın olmasını istiyoruz. Daha önceden maaş sıkıntımız vardı. Ancak bir maaşlarımızın bir bölümünü aldık geri kalan kısmını da ilerleyen günlerde alacağız. Bizim esas amacımız para değil, bizim amacımız ana bünyeye geçmektir”

“KİMSENİN ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPMASINA DA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Oturup eylem kararını 138 kişi aldık ve kimsenin gazına gelmedik. Kesinlik ile kesinlikle böyle bir algı oluşmasın biz hepimiz buradayız. Biz kimsenin gazına da gelmedik ve hiçbir zamanda gelmeyeceğiz. Kimsenin de bizim üzerimizden siyaset yapmasına da izin vermeyeceğiz. Gece odun ateşi yakarak ateşin başında ısınıyoruz. Ailelerimiz gündüzleri yanımıza gelip gidiyorlar. Havalar soğuk olduğu için geceleri ailelerimizi burada soğukta tutma şansımız yok. Zaten bizimde çoğumuz burada kalmaktan hasta oldu. Artık bizde burada dönüşümlü olarak kalmaya karar verdik. Biraz bizimde dinlenmeye ihtiyacımız var. Artık arkadaşları organize ettik. Arkadaşların bir kısmını akşam saatlerinde dinlenmeleri için evlerine gönderiyoruz”

“AÇTA KALSAK BURADAYIZ”

“Biz bu yola 138 kişi çıktık. Tamamımızın ana bünyeye alınması durumunda biran önce işimize devam etmek istiyoruz. Biz burada ekmek davamızın peşindeyiz. Kimse bizim sırtımızdan siyaset yapmaya kalkmasın bunlar yanlış anlaşılıyor ve yanlış yerlere çekiliyor. Özellik ile rica ediyorum buradaki insanların ekmeğiyle oynanmasın. Hiç kimse bize gaz vermek ve yönlendirmek gibi bir durum yoktur. 138 kişi karar aldık ve artık bıktık gerekeni yapmak istiyoruz. Bize destek olsunlar. Bu saatten sonra medya farklı bir şeyler çıkmasını istemiyoruz. Tes İş Genel Başkanı ile telefonda görüştüm. Kendileri duruma el attıklarını gereken çalışmaların başlandığını ve çocuğunun hastalığından dolayı gelemediğini ancak en yakın zamanda buraya geleceğini söyledi. Şuandan itibaren bizim işimizi Tes İş Sendikası halledecek. İnşallah eylemimiz kısa zamanda isteklerimiz yapılırsa biter. Ne zaman sonuç alırsak eylemimizi ozaman sonlandıracağız. Düzelmez ise açta kalsak burada olacağız” dedi. Barış DOĞAN- Umut ERSES