1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında basın toplan düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır:

“ Ekmek ve Su Kadar Barışa İhtiyaç Var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, kadın kolları üyeleri ve CHP İl Başkanı Ahmet Altun katıldı.

Basın açıklamasından önce konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında karanlık ellerin değil, bizzat bireylerin özgürce şekillendirdiği huzurlu bir dünya istediklerini vurgularken böyle bir dünyayı birlik ve beraberlik içerisinde yaratacağımız bir yıl geçirmek istediklerini ve karanlık güçlere karşı duracaklarını belirtti.  Ardından basın açıklamasını yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Geldiğimiz süreçte ekmek ve su kadar barışa ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

Dünyayı güzellik kurtaracağını ve bir insanı sevmekle başlayacağını söyleyen Kır, “Biz, hiçbir ananın, hiçbir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık. Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık ve dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz CHP’li kadınlar olarak ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı, barışı savunuyoruz. Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Bu yüzden; savaşın, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, yaşanacak bir Türkiye için hemen simdi barış, ebediyen barış diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’müz kutlu olsun” diye konuştu.

Aycan Karadağ