Kdz. Ereğli’ye bir dizi ziyaret ve inceleme amacı ile gelen Ekonomi Bakanlığı heyeti, OSB’de faaliyet gösteren Tat Metal-Çelik Yönetim kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile bir araya geldi.
Ekonomi Bakanlığı üst düzey yöneticilerinden oluşan bir heyet, saha ziyaretlerinde bulunmak üzere  Kdz. Ereğli’ye geldi.
Kdz.Ereğli’de ihracat yapan firmaların sorunlarını yerinde tespit etmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla ilçeye gelen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, Serbest Bölgeler-Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Yıldız ve Ürün Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Bumin Kaan Köktürk’ten oluşan Bakanlık heyeti, Ereğli TSO ve bazı işletme ziyaretlerinin ardından Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ve fabrika yöneticileri ile bir araya geldi.
TAT METAL ÜST YÖNETİCİLERİ KATILDI
16 Mart Cuma günü Ereğli Organize Sanayi Bölgesindeki Tat Metal-Çelik yönetim ofisi ve işletme tesislerinde gerçekleşen ziyarete, Tat Metal’den; Genel Koordinatör Asuman Gürsoy, Genel Müdürü Vekili Necdet Palakçı,  Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gürses, Fabrika Müdürü Egemen Öztürk, Dış Satın Alım Şefi Sibel Seyrek, Yönetim sistem Şefi Ali Sezai Demirel ile Enerji Yöneticisi Hülya Altıparmak katıldı.
KARŞILIKLI MEMNUNİYET DİLE GETİRİLDİ
Bakanlık yetkililerine işletmenin faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili sunum yapan Tat Metal Yöneticileri; üretim, ithalat-ihracat süreçlerini, sektörel sorunları, talep ve beklentilerini özetlediler. Ardından heyete fabrika ve yeni yatırımlar gezdirilerek teknik bilgiler verildi. Ekonomi Bakanlığı Genel Müdürü Yardımcısı Hakan Kızartıcı Başkanlığındaki  Bakanlık heyeti, Tat Metal ziyaretinden  olumlu izlenimler edindiklerini belirterek başta Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu olmak üzere işletme yöneticilerine teşekkür ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatoğlu da, heyetin saha ziyaretinde bulunmasını bir ilk olarak niteleyerek sorunları ve talepleri yerinde dinleyen heyet üyelerine teşekkür etti.
Ekonomi bakanlığı heyetinin Tat Metal’de ikram edilen öğle yemeği sonrası Ereğli’deki temaslarını, OSB’deki diğer fabrika ziyaretleri ve Erdemir gezisi ile devam ettirdikleri öğrenildi.