Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun(TTK) hükümlü işçi alımı için yapılan kura çekiminde yaşanan hileli top skandalında mahkeme TTK yöneticilerinin beraatına karar verdi

El çabukluğu marifet!

Türkiye Taş Kömürü Kurumuna hükümlü işçi alımı için yapılan kura çekimi sırasında fanustan çıkan topların hileli olduğu gerekçesiyle açılan davada mahkeme takipsizlik kararı verdi. TTK yetkilileri ve komisyon üyelerinin yargılandığı davada mahkeme başkanı fanustan çıkan topların aynı olmasında bir kasıt olmadığına hüküm getirerek davayı düşürdü. 6 hileli topun bulunduğu kurada yaşanan skandal böylelikle kapatılmış oldu.   

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bilindiği üzere 9 Mart Çarşamba günü TTK Eğitim Daire Başkanlığı’nda yapılan kura çekimine katılan hükümlüler bazı rakamların fanustan iki kez çıktığını fark edince sert tartışmalar yaşanmış ve olay mahkemeye taşınmıştı. TTK yetkililerinden edinilen bilgiye göre kurada adı çıkan işçilerin şu ana kadar haklarını korumak adına açılan herhangi dava olmadığı için komisyon üyelerinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeniden kura çekimi yapılacağı öğrenildi. Kura çekimini o tarihte başvuran hükümlülerin yanı sıra yeni hükümlülerin de başvurup başvuramayacağı ise netlik kazanmadı.

Mustafa ÖZDEMİR