Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Fatih Akyel, Pazar günü konuk edecekleri Şanlıurfa maçını ve takım gidişatı hakkında bilgiler verdi.

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Fatih Akyel,  takımın bir iddiası kalmadığı için artık oyuncuların konsantre edemediklerini söyleyerek, ellerinde olsa genç takımla saha çıkmak istediklerini vurguladı. Akyel, Şanlıurfa’nın şampiyonluk ve play off iddiasının olduğundan dolayı o maçın zor geçeceğini söyledi.

‘’Hedefi olmayan bir takımı konsantre etmek çok zor’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Fatih Akyel,  hedefi olmayan bir takımı konsantre etmenin zor olduğunu söyleyerek, ‘’Şimdi ben Gümüşhanespor maçından sonra bir açıklama yaptım. Takımımız bugün çok iyi oynadı. Ama bundan sonra ki maçlarda konsantre bozukluğumuz olacaktır. Niye? Oyuncularımız ligi tamamladı. Gümüşhane maçıyla biz ligde kalmayı garantiledik. Kimsenin şampiyonluğu, play off’u ve düşmesi bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi oyunumuza bakıyoruz. Mücadele ediyoruz. İyi oyun oynamaya çalışıyoruz. Sizde takdir edersiniz ki bu bütün takımlarda böyledir. Hedefi olmayan bir takımı konsantre etmek çok zor’’dedi.

‘’Oyuncularımız artık günü doldurmaya bakıyor’’

Artık bir iddiaları kalmadığı için oyuncuların günü doldurmaya çalıştıklarını ifade eden Akyel, ‘’Bizde bunun zorluğunu yaşıyoruz 2 3 haftadır. Oyuncularımız adeta antrenman bile yapmak istemiyorlar. Bu hedef kalmadığı için her takım için aynı. İyi oyunu bu saatten sonra kimse beklemesin. Gümüşhane maçına kadar biz iyi bir futbol oynadık. Gümüşhane maçı da dahil. Gümüşhane maçıyla ligde kaldık. Oynaya bileceğimiz oyunu oynadık. Biz iyi takımız. İyi oynayabiliriz. Sezon içerisinde giden oyuncularımız vardı. Eksiklerimiz vardı. Zaman zaman sakatlıklarımız vardı. Cezalılarımız oldu. Bunların yerlerini doldurmaya çalıştık. Gümüşhane maçına kadar iyi oynadık. Ligin sonu geldiği için artık oyuncuları konsantre edemiyoruz. Elimden gelse genç takım olsa genç takımla çıkacağım. Oyuncularımız artık burada günü doldurmaya bakıyor’’şeklinde konuştu.

‘’Şanlıurfa” maçı zor geçecek’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Fatih Akyel, Şanlıurfa maçının zor geçeceğini söyleyerek, ‘’Şanlıurfa maçı zor geçecek. Oyuncularımız konsantresine bakıyorum o hafta hazırlandığımız gibi hazırlanamıyorum. O haftaya kadar matematiksel olarak düşme tehlikesi vardı. Zor bir maç bizi bekliyor. Şanlıurfa takımı şampiyonluğa oynayan bir takım. Her ne kadar da direk çıkma şansı olmasa da burada play off’a kalmış bir takım. Çıkabilirlerde tabi. Onlar tabi ciddiye alacaklardır. Bizde elimizden geleni yapacağız. Onları hazırlamaya çalışıyoruz. Oyuncularımız tatili bile 4 gün yaptık. Biz Çarşamba günü toplandık zaten. Ligi bitirmeye çalışıyoruz’’diye konuştu.

‘’40 puan hedefi hala var’’

40 puan hedefine ulaşabilme ihtimallerinin hala olduğunu ifade eden Akyel, ‘’40 puan hedefimize ulaşabiliriz. İnşallah haftaya da var. Oyuncularımız inşallah beni yanıltmayacaklar. 40 puan önemli değil ama biz kendimize öyle bir hedef koyduk’’dedi.

‘’Önümüzde ki sezon iyi bir takımla hedeflere ulaşırız’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Fatih Akyel, gelecek sezon artık iyi bir takımla hedefle ulaşabileceklerini söyleyerek, ‘’Ben geldiğim dönemden sonra kine bakıyorum. İyi bir oyun oynadık. Belki öncesinde de takım iyi oynuyordu. Şanssızlıları oldu. Biz geldiğimiz dönemde bu takım gerçekten iyi bir dönem geçirdi. Kötü oynadığımız hiçbir maç yok. Kahramanmaraş maçı hariç. Bir Kırklareli maçı tek kale top oynadık. Kendi kalemize attık kaybettik. Silivri maçı burada üstün oynadık kazandık. Karşıyaka maçı üstün oynadık kazandık. Bir liderle oynadık. Müthiş bir maç oynadık yenebilirdik olmadı. Son maçımızı oynayarak artık önümüzde ki sezona bakacağız. Önümüzde ki sezon camia olarak iyi bir takım kurarak hedeflere ulaşırız’’şeklinde konuştu.

‘’Sezon sonunda mukabelemiz bitecek’’

Sezon sonu mukabelelerinin biteceğini söyleyerek, ‘’Biz daha herhangi bir konuşma yapmadık. Ligin bitmesini bekledik. Bizim sezon sonuna kadar bir mukabelemiz var. Biz son maça kadar gereğimizi yapacağız. Ama ondan sonra ne olur bilemem. Oturur konuşuruz. Yönetime bağlı bir şey. Tabi ki de herkesin kendine göre planları var. Zonguldakspor’un kulüp olarak kendine göre planları vardır. Bunları sezon sonu oturup konuşacağız’’dedi.

Emre Can BAYRAM