Kapuz Plajı’nda düzenledikleri iftar yemeğinde konuşan Kaya;

“Emeği değersizleştirdiler”

CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından işten çıkarılan Çates işçileri için Kapuz Plajı’nda iftar yemeği verildi. İşçilerin yanı sıra partililerinde katıldığı iftar da konuşma yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Vekili İsmail Kaya, 14 yıllık iktidarın yaptığı yanlış politikalar nedeniyle işçilerin kendi emek süreçleri üzerinde kurulan ağır baskılar, ülkenin ucuz iş gücü ve emeğin değersizleştirildiği bir düzen oluşturulmuştur.” diyerek iktidarı eleştirdi.

“SENDİKAL  MÜCADELE BİTME NOKTASINA GETİRİLDİ”

İktidarın sendikal mücadeleyi bitirme noktasına getirdiğini söyleyen Kaya, “Ülke olarak gerek terör, gerek ekonomi, gerekse dış ilişkilerde geçirdiğimiz bu zor günlerde 14 yıllık iktidarın yaptığı yanlış politikalar nedeniyle işçilerin kendi emek süreçleri üzerinde kurulan ağır baskılar, ülkenin ucuz iş gücü ve emeğin değersizleştirildiği bir düzen oluşturulmuştur. AKP iktidarı boyunca üretim ve emek noktasında güvencesiz çalıştırılmanın haksızlığına uğrayan emekçilerimiz örgütlenerek birliktelik çağrısı yapmalıdırlar. Ülkedeki sendikal mücadeleyi bitirme noktasına getiren iktidara karşı halk olarak gereken tepkiyi alanlarda, sokaklarda göstermeliyiz. Ve bizler biliyoruz ki örgütlü topluma hiçbir güç karşı koyamamıştır.” dedi.

“EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

Kendilerinin emekçinin yanında olduğunu belirten Kaya, son olarak “Emeğin sömürüldüğü bu günlerde emek en yüce değerdir şiarıyla çıktığımız bu yolda zorbalığın, haksızlığın karşısında emeğin, emekçinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi gücünü haktan, halktan, emekten alır. Tarihin en büyük direnişini gerçekleştiren şehrimizde bu denli birliktelikleri sağlamak amacıyla mücadelenize gençliğin dinamizmin de katarak emek hırsızlığına karşı mücadele vereceğiz. Çünkü gençlik varsa umut vardır. Çünkü gençlik varsa direniş, diriliş vardır. Sözlerime son verirken bu mücadelede yalnız olmadığınızı, Cumhuriyet Halk Partisi gençlik örgütlerinin gereken her türlü desteği sağlayacağını bildirmek isterim.” şeklinde konuştu.