Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Zonguldak Şubesi referandumla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı “Emeğimizin hakkı ve geleceğimiz için 'hayır' diyoruz” diyerek şunları söyledi;

Bu anayasa değişikliği "toplumsal sözleşme" değil, bir dayatmadır. Bunun için referandumda "hayır" diyoruz. Biz emekçiler, bu demokratik birikime ve mirasa sahip çıkıyor ve bu teklife "hayır" diyoruz. Biz emekçiler kuralsızlığa, hukuksuzluğa, mahkum olmamak için, referandumda 'hayır' diyoruz.

OHAL/KHK'lar rejiminde olup bitenler gelecekte olacakların habercisidir.

Bu kadar olup bitenin üstüne referandumda anayasa değişikliği evet ile onaylanırsa biz emekçiler; sistematik bir güvensizlik ve belirsizlik halini sürekli hale getirecek olan değişikliğe işimizi, emeğimizi, iş güvencemizi savunmak için 'hayır' diyoruz. Biz emekçiler emeğimizin hakkı ve geleceğimiz için 'hayır' diyoruz. Anayasa değişikliği gerçekleşirse sürekli hale gelecek OHAL/KHK'lar rejiminin adı faşizmdir. KESK olarak emeğimize, kimliklerimize ve çocuklarımıza sahip çıkıyor, 16 Nisan'da 'hayır' diyoruz. Emek, demokrasi, barış, özgürlük ve ortak geleceğimizi savunmak için referandumda 'hayır' diyoruz. Denetlenemeyen, dizginlenemez bir yetkiyi kimseye vermiyoruz. Bu nedenle hayır diyoruz. Emekçiler olarak bizlere dayatılan teklifi reddediyor gelecek güzel günleri hep beraber kazanmak için 16 Nisan'da 'hayır diyoruz.(Haber/Yasemin Sarı)