Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma  Derneği Başkanlığından yapıyan yazılı açıklamada as ıl sorunun katledilen kadınlar olduğu ve bunun görmezlikten gelindiği öne sürüldü. Yazılı açıklamada şöyle dendi:

Sorun kadınların nikahını kıymak mı yoksa nikahı kıyılan kadınlarımızın yaşatılabilmesi mi ?

Her gün 3-4 kadın cinayetinin işlenir hale geldiği    ülkemizde sorunların bu gidişata “dur artık, yeter “ dememesi, diyememesi, caydırıcı koruyucu gerekli önlemlerin alınamaması gerçekten bizleri derin endişeye düşürmektedir. Öldürülenler senin, benim, onun annesi, kardeşi, yada kızıdır. Bunlar candır, bunlar evlatlarımız ve kardeşlerimizdir. Toplum olarak artık tahamülümüz kalmamıştır. Bu durum hiçte millet olarak bize, dinimize, ahlakımıza yakışmamaktadır.

Sorunlar yumak olmuş çığ gibi büyümüşken gündemde “müftüler de nikah kıysın mı kıymasın mı “ konusu işlenmektedir. Bu tablo çok acıdır. Kadınlarımız, kızlarımız her gün katlediyorlar. Gözler bunları görmüyor kulaklar duymuyor mu ?

Devletin kuruması altındaki kadınlarımız bile öldürülürken kısır, sığ çekişme ve söylemler sadece havada kalıyor.

Yangın bacayı sarmadan söndürülmelidir.

Bu konuda gerekenler ivedilikle yapılmalı kadınlarımız toplum huzura kavuşturulmalıdır.

Yerelde Zonguldak emniyet müdürümüzün bu konularda hassas oluşu bir nebze de olsa tesellimizdir. Ancak sorun ülke sorunu haline gelmiş adeta ateş topu olma derecesine ulaşmıştır. Haberleri dinleyemez olduk. Bırakalım nikahının kıyılmasını nikahı kıyılanları huzurlu, mutlu, güvenli, göz yaşı olmadan yaşatalım.

Bu dilek ve temennilerimizle herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyor sevgi ve saygının hakim olduğu bir düzen umut ve dileğiyle saygılar sunuyoruz.   17.10.2017