Ömer Faruk Eminağaoğlu geliyor

Medeni kanunun kabulu nedeniyle yapılacak olan bir etkinlik konusunda ADD Zonguldak Şubesinden yazılı bir açıklama yapıldı. Mustafa Coşkun imzalı açıklamada şöyle dendi:

17 Şubat 1926 da kabul edilen medeni kanun Türkiye’nin en önemli çağdaşlaşma adımıdır. Bu kanunla kaynağını dinden ve değişmez kurallardan alan şeriat hukuku yerine, kaynağını akıldan, mantıktan alan ve herkese eşit olarak uygulanan evrensel hukuk kurallarına geçilmiştir. Bir yandan din ve mezhebe göre şekillenmiş toplum yapısından laik devlete geçilmiş çağın değişen koşullarına hukuk yolu ile uyum sağlanarak gelişmenin ve çağdaşlaşmanın yolu açılmıştır.

Kadınlarımız kocasının kölesi olmaktan kurtarılarak sosyal yaşamın ve toplumun bir parçası haline getirilmiş, çağdaş, özgür, eşit bir vatandaş olmuştur.

İşte tüm bunlar Türkiye’yi ve Türk insanını 3.sınıf bir ülke konumundan çıkararak, uygar dünyanın bir parçası haline getirmiştir. Bu devrimleri yapmamış üçüncü Sınıf Ortadoğu ülkelerinin hali ortadır. Onların bile sığındıkları en güvenli liman Türkiye’dir. Ülkemizin bu konuma yükselmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’tür. Bu vesile ile ona şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.

Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 90. yılında düzenlemiş olduğumuz, Sayın Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun katılacağı söyleşiye tüm Atatürkçüleri davet ediyoruz.

Yer : Maden Mühendisleri Lokali, tarih: 17 Şubat Çarşamba, saat: 18.00