Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,Çaycuma’da 3 günde, 39 yağmur suyu ızgarası ve 2 adet rögar kapağını çalan hırsızları yakalayan Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle zabıta personeline teşekkür etti

 

Çaycuma’da 28-29-30 Temmuz tarihlerinde, toplam 39 yağmur suyu ızgarası ve 2 adet rögar kapağının kaybolması Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Belediyenin hem Emniyet Müdürlüğü hem de Cumhuriyet Savcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduğu olayla ilgili hummalı çalışma yürüten ekipler, tüm güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek izledi. Bir vatandaşın, Perşembe yol ayrımında, Organize Sanayi Bölgesine ait keson kuyu çevresinde, 8 adet yağmur suyu kapağı gördüğünü bildirmesi üzerine çalışmalar o noktada yoğunlaştırıldı. Kamera kayıtlarından elde edilen bilgilerle olay yeri bilgilerini değerlendiren ekipler, 33 plakalı bir araca yüklenen çalıntı malzemenin, Devrek’teki bir hurdacıya satıldığını tespit etti. Yapılan takip sonunda şüpheli aracın Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri civarında olduğu öğrenildi. Belirlenen adrese gelen emniyet güçleri, kısa bir araştırma sonrasında,  aynı yerde bulunan M.K. (29) ve İ.Ç. (29) adlı şahısları gözaltına aldı. Karakolda ifadesi alınan şüphelilerin suçlarını itiraf ettiği öğrenildi.

 

ÇALINANLAR HEPİMİZİN ORTAK MALI

Olayla ilgili açıklamada bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Üç gün üst üste, çok sayıda yağmur suyu ızgarası ile rögar kapağınınkaybolması bizi üzdü. Olay üzerine Zabıta Müdürlüğümüzle uyumlu bir çalışma yürüten emniyet ekipleri, güvenlik kamerası kayıtları üzerinde yaptığı yoğun çalışma sonucundaşüphelileri yakaladı. Kısa sürede tüm ızgara kapakları sağlam olarak ele geçirildi. Olayın faili olarak gözaltına alınan iki şahsın, Çaycumadışından olduğu öğrenildi. Çaycumalı vatandaşlarımızın adının böylesi kötü bir suça karışmaması bir anlamda tesellimiz oldu. Zabıta ekiplerimizle koordineli çalışma yürüten ve olayın kısa sürede aydınlanmasını sağlayan Çaycuma Emniyet Müdürlüğünün değerli personeline çok teşekkür ediyorum.  Halkımıza da buradan bir çağrıyapmak istiyorum. Lütfen bu konularda daha duyarlı olalım. Belediyenin sahip olduğu her şey, hepimizin ortak malıdır. Bunlara sahip çıkmak bir toplumsal sorumluluktur. Vatandaşlarımızdan bu sorumlulukla hareket etmesini bekliyorum” dedi.