ÇATES’in kapatılmasıyla büyük şok yaşayan özel maden ocağı işletmecileri, duyarlılık çağrısı yaptı:

EN AZ 3 BİN KİŞİ İŞSİZ KALIR!

Çatalağzı Termik Santrali’nin(ÇATES) bacasında filtre bulunmaması gerekçesiyle üretime kapatılmasının yankıları sürüyor.

450 kişinin çalıştığı ÇATES’in kapatılması, TTK başta olmak üzere firmaya kömür veren bölgedeki özel maden şirketlerini de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

ÇATES’e kömür veren Gelik Madencilik Sahibi Hüseyin Bektaş, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin işçinin ekmeğinden olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 400 işçiye ekmek verdiğini belirten özel maden işletmecisi Hüseyin Bektaş, herkesi duyarlı olmaya davet etti. 

Bektaş yaptığı açıklamada, “ÇATES’in kapatılması Zonguldak için büyük sıkıntı olmuştur. Bütün maden şirketleri ÇATES’e bağlı üretim yapıyordu. TTK bile atık malzemesini ÇATES’e veriyordu. Sektörde hiçbir firmanın stok alanları yok. Ayrıca Zonguldak kömürünün kükürt oranı 0.03’tür. Yani linyit kömürü gibi kükürt oranı 0.5 olmadığı değerler dikkate alınmalıdır. En önemlisi Zonguldak için en az 3 bin kişinin işsiz kalma risksi olduğunu herkes bilmelidir” ifadesini kullandı.

BEKTAŞ’TAN DUYARLILIK ÇAĞRISI…

ÇATES’in yaşatılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirten Bektaş, şunları söyledi:

“Bu konuda bir formül bulunmalıdır. Diğer 3 firmaya izin veriliyorsa, Zonguldak’a da verilmesi gereklidir. Herkes duyarlı olmalıdır. Sahip çıkılmazsa Zonguldak için çöküşün başlangıcının ilk hamleleri olur. Zaten zor dönemden geçiyoruz. Zonguldak’ımıza hep birlikte sahip çıkalım. Gün birlik olma zamanıdır.”

Haber: Şebnem Saka