İl Genel Meclisi 2017 yılı bütçesini 75 milyon TL olarak karara bağlandı

En büyük pay yol ve suyun

İl Genel Meclisi’nde kasım ayı boyunda görüşülen 2017 bütçesinde 20 günlük maraton sona erdi. Mecliste görüşülen 2017 yılının 75 milyon TL’lik bütçesinde en çok pay köylerin yol ve su ihtiyaçlarına ayrıldı. 20 gün boyunca mecliste görüşülen bütçe ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, bütçenin Zonguldak’a hayırlı olmasını dileyerek, “Bu bütçeyle önümüzdeki yıl yol ve suyla ilgili sıkıntılarımızı atlattıktan sonra Zonguldak’ın ihtiyacı olan tarım ve turizm anlamında da bir şeyleri başarmamız gerekiyor.” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

Bütçenin Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni eden Karaveli, “Genel anlamda bütçeyi 75 milyon tl’ye bağladık. Bizim için bütçede öne çıkan konuların yol ve su olduğunu gözükmekte. Şunu da belirtmek istiyorum. İdare olarak yolların standartlarını yükseltilmesi konusunda hakikaten bizim bir adım atmamız gerekiyordu. Buna daha çok önem vermeye çalıştık. Suyu yetersiz olan köylerimiz vardı. Bunları da program içerisine aldık. Devam eden işlerimizi de bitirmeye çalışacağız.” dedi.

“ÜZERİMİZE NE GÖREV DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ”

 Zonguldak’ın geleceği için farklı yönlere dönülmesinin gerekli olduğunu söyleyen Karaveli, “Özellikle ilçelerimizde nüfusta olan sıkıntılarımız insanlarımızın sürekli göç etmesi bizi rahatsız ediyor. Bizim artık ilçelerimizde atıl bekleyen topraklarımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Özel idare olarak üzerimize ne düşerse yapmamız gerekiyor. Bütçede özellikle azda olsa dikkat edilen konuların başında rüzgar enerjisinden yenilenebilir enerjiye, bununla ilgili araştırmaların yapılması köylerde de park ve oyun alanlarına para aktarılması, amatör spor kulüplerine yardım gibi programlarda yer alıyor.” şeklinde konuştu.

“İHTİYACIMIZ TARIM VE TURİZM”

Zonguldak’ın en büyük ihtiyacının tarım ve turizm alanında olan gelişmeler olduğunu belirten Karaveli, “Bu bütçeyle önümüzdeki yıl yol ve suyla ilgili sıkıntılarımızı atlattıktan sonra Zonguldak’ın ihtiyacı olan tarım ve turizm anlamında da bir şeyleri başarmamız gerekiyor. Bütçemizi bu yöne doğru kullanarak Zonguldak’ın ihtiyacı olan turizm anlamında yeşiliyle, deniziyle bir yerlere getirmemiz gerekiyor. Köylerdeki atıl olan topraklarımızın da mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Aykut KARA – Aycan KARADAĞ