MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın Büyükşehir Belediyesi olma ihtimalini değerlendirdi
“EN ÇOK BİZ İSTERİZ”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir sayısının artırılması önerisi sonrasında İç İşleri Bakanlığı’nın yaptığı çalışma sonrasında Zonguldak’ın da Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınması yönündeki çalışma kentte heyecan yarattı. Büyükşehir olmak için aranan 700 bin nüfusun önümüzdeki günlerde 400 bine düşülmesinin planlanacağı duyurulduktan sonra Zonguldak’ta 597 bin nüfusuyla büyükşehir olma yolunda ilerliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, bunu en çok kendilerinin isteyeceğini ve Zonguldak’ın büyükşehir olmasından sonra İller Bankası gelirlerinde de bir artış olacağını vurguladı.
Ayan yaptığı açıklamasında Büüykşehir statüsünün düşmemesi için nüfusun 400 bin değil de 550 bin gibi bir rakama çıkartılması gerektiğini de belirterek, “Zonguldak’ta yaşayan bir birey olarak, burada doğmuş, büyümüş, buranın ekmeğini yemiş bir insan olarak Zonguldak’ın Büyükşehir Belediyesi olmasını en çok ben isterim. Bilindiği üzere bununla ilgili öncelikle bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bununla alakalı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatları veya milletvekillerinin Sayın Başbakan veya Cumhurbaşkanına ilettiği bir çalışma var mı bilmiyoruz ama son dönemlerde Zonguldak’ta böyle bir beklenti olduğunu görüyoruz. Büyükşehir olmasında yarar var. Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle İller Bankası’ndan alacağı bir takım gelirlerinin artacağını biliyoruz. Büyükşehir olmasının da Zonguldak’a ayrı bir hava katacağını da düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olma vasfının da kalitesinin düşmemesi lazım. Örneğin Zonguldak’ın nüfusu en son aldığımız bilgilere göre 597 bin civarında. 550 bin kriteri yapılabilir. Bunun aşağısına da çekildiğinde pek bir özelliği kalmayacaktır” dedi. 
“NÜFUS ARTIŞI MÜLTECİLER VE ÖĞRENCİLERLE OLDU”
Son açıklanan verilere göre Zonguldak nüfusundaki artışın üniversiteye gelen öğrenciler ve Suriyeliler ile Iraklılara verilen vatandaşlıkla birlikte arttığını da sözlerine ekleyen Ayan, “Son dönemlerde Zonguldak nüfusunun arttığıyla alakalı yazılar çıkıyor. Bundan memnun olduk ama neden arttığını öğrenmek isteyip bir çalışma yaptık. Tabi ki burada gelen Suriye ve Iraklıların vatandaş olmasından olayı bir artış var. Bir de 2016 yılında üniversiteyi kazanan öğrencilerin nüfustan ikamet almasıyla alakalı bir artış söz konusu. Yoksa Zonguldak’ın kendi yerleşik olan halkının göç ettiğini görüyoruz. Bu yeni çıkacak düzenlemede 600 olacak olan milletvekili sayısında beklentimiz Zonguldak’ın 6 milletvekili olması yönündeydi. Fakat bu nüfus düşüşünden dolayı Zonguldak yerinde saymıştır. Küçülmeye de Zonguldak devam ediyor. Bu manada Zonguldak Büyükşehir Belediyesi olacaksa bize ne düşüyorsa yaparız. Bu önemlidir ve bunu desteklediğimizi de ifade etmek isterim” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)