Memur-Sen İl Temsilcisi Halkın Sesi ziyaretinde eleştirilere yanıt verdi:

 Memur- Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, bazı yerel gazetelerde 2016 YGS sonuçları yerine 2013 yılı verilerinin alınarak Memur-Sen’in hedef haline getirildiğini söyledi. Eğitim-Sen’e bağlı şube başkanlarıyla Halkın Sesi’ni ziyaret eden Aşkar, Zonguldak’ın YGS’de 2013 yılında Türkiye genelinde 46’ncı sırada, 2014’de 38, 2015’de 26’ncı sırada yer aldığına vurgu yaparak, “Biz kimseden usulsüz, hak etmediğimiz makam, mevki almadık. Varsa eğer bir usulsüzlük veya başarısızlık bu ülkede hukuki ve siyasi irade mevcuttur gereğini yapar. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Zonguldak’ta en çok konuşanlar en çok nemalananlar” dedi.

 “BU NASIL GAZETECİLİK”

 

Son zamanlarda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in maksatlı olarak gündeme getirilerek farklı bahaneler ve yalan yanlış bilgilerle gazete köşelerinde bir takım iftiralarla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Kamuran Aşkar, “46’lık” tabiri kullanılarak birilerinin “cezai yaptırıma tabi olmayan deliler “ yerine konularak hakaret edilmesi nasıl bir gazetecilik anlayışıdır anlamak mümkün değil. Bu konuyu kamuoyunun takdirine ve birilerinin vicdanına havale ediyoruz. Ayrıca bu ilde biz kime kimin neyi verip neyi vermediğini de çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Halkın Sesi Gazetesi’ni ziyaret ederek Mustafa Özdemir ile görüşen Aşkar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, “Biz kimseden usulsüz, hak etmediğimiz makam, mevki almadık. Varsa eğer bir usulsüzlük veya başarısızlık bu ülkede hukuki ve siyasi irade mevcuttur gereğini yapar. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yoktur” dedi.

Aşkar yaptığı açıklamasında, “Son zamanlarda Memur-Sen ve özellikle Eğitim Bir-Sen gündeme getirilerek farklı bahaneler ve yalan yanlış bilgilerle gazete köşelerine misafir edilerek bir takım iftiralarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Bunlar elbette bizce bilinen ve tahmin edilen sebeplerdir. Biz bunları bildiğimiz için şimdiye kadar bir cevap verme gereği duymadık. Lakin 2013 yılının YGS sonuçları üzerinden hareketle Milli Eğitim Camiasını ve Eğitim Bir Sen’i karalamaya kalkışanlara elbette bir şeyler söylememiz vacip olmuştur. 2016 YGS sonuçları ile ilgili ÖSYM’den iller arası sıralama gibi bir şey açıklanmadığı halde 2013 verilerine dayanılarak ilin 46. Sırada oluşu bahane edilip “46’lık”tabiri kullanılarak birilerinin “cezai yaptırıma tabi olmayan deliler “ yerine konularak hakaret edilmesi nasıl bir gazetecilik anlayışıdır anlamak mümkün değil. Bu konuyu kamuoyunun takdirine ve birilerinin vicdanına havale ediyoruz. Ayrıca bu ilde biz kime kimin neyi verip neyi vermediğini de çok iyi biliyoruz. Kendi tabirleriyle onlara bizde, “Düşün artık Memur-Sen’in Eğitim Bir-Sen’in yakasından” diyoruz. Çünkü bu şehir küçük bir şehirdir herkes herkesi elbette bilir. Kimse Memur-Sen’in sabrını test etmeye kalkmasın. Biz kimseden usulsüz, hak etmediğimiz makam, mevki almadık. Varsa eğer bir usulsüzlük veya başarısızlık bu ülkede hukuki ve siyasi irade mevcuttur gereğini yapar. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bizim derdimiz ülkemiz, yaşadığımız şehrimiz, eğitim çalışanlarımız, üyelerimiz ve eğitim kurumlarımızdır . Bu ilde en çok sesi çıkanlar en çok çalışanlar değil, şehirden en çok nemalananlardır. Biz sesimizi çıkarmıyorsak herkes bilsin ki korktuğumuzdan değil efendiliğimizdendir. Bu ülkede herkesin sevdiği, saygı duyduğu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına saklanıp, O’nun vefatından sonra oluşturulan “Kemalist ideoloji” yi kendilerine kalkan yapıp Atatürk’çü geçinerek Eğitim Bir-Sen’in, kendi medeniyetini içselleştirmiş bir eğitim modeli stratejisine Atatürk’ün arkasına saklanıp karşı durmaya çalışıyorlar.

MEVZİLERİNİ KAYBETTİKÇE ÇILGINA DÖNÜYORLAR

Atatürk’ten beslenerek kendi dünyalarını oluşturan ve o dünyayı bu millete dayatmaya çalışanları artık bizler de bu millet de çok iyi tanıyor. Türkiye’mizin her tarafında uyguladığımız kardeşlik politikalarından rahatsız olanlar, sendikacılık yerine PKK’ ya taşeronluk yapanlar, mevzilerini kaybettikçe çılgına dönüyorlar. Yine bu ülkenin tatlı sularında sendikacılık yapıp, bu ülkenin, bu milletin bütün etnik yapılarıyla birlik ve beraberliğini, kardeşliğini savunamayanlar, yıllardır yaptıkları gibi bir şeylerin arkasına saklanarak Memur-Sen ve bileşenlerine saldırmayı sendikacılık zannediyorlar. Sevgili Zonguldak’lı hemşehrilerim bu durum ülke genelinde nasıl böyle ise Zonguldak’ımızda da farklı değil. Sendikacılık adına bir eylem ve söylemi olmayanlar, bize çamur atmayı sendikacılık zannediyorlar. Biz okların nerden geldiğine bakar ona göre yolumuzu ve yönümüzü tayin etmeye devam ederiz. Bizim yönümüzde yolumuz da milletin yoludur. Biz milletimizin değerlerinin yükseltilmesi ve yüceltilmesi için ne gerekiyorsa her zaman elimizden geleni yaparız” ifadelerine yer verdi.