Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör ve Şube Yönetim Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi makamında ziyaret etti.
17 Kasım 1946 tarihinde kurulan GMİS’in, 69. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan ziyarette, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Güngör, Demirci’ye yıl dönümü anısına çiçek sundu.
“Ülkemizin en eski ve köklü sendikalarından biri olan Genel Maden İş’in kurulduğu günden bugüne emek dünyasına verdiği katkıların unutulamaz. Madencinin ve sendikasının ortaya koyduğu emek mücadelesinde en çok hafızada kalanı ise Büyük Madenci Grevi ve 4 Ocak 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü oldu. 100 bini aşkın insanın hak arama mücadelesi emek mücadelesinde tarihinde altın harflerle yerini aldı” diyen Güngör, Zonguldak’ın, Bölgenin sorunlarının çözümü için birlikte mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.
Enerji Bir-Sen’in yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür eden Demirci, “Sendikamızın 69. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 17 Kasım 1946 tarihinde kurulan Sendikamızın kurucuları başta olmak üzere, tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve Sendikamıza emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Maden ocaklarında MTA işyerlerinde ve özel sektör işyerlerinde yaşamını yitiren kardeşlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.
Sendikanın 69. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Demirci, “17 Kasım 1946 tarihinde kurulan Sendikamızın kurucuları başta olmak üzere, tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve Sendikamıza emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Maden ocaklarında MTA işyerlerinde ve özel sektör işyerlerinde yaşamını yitiren kardeşlerimizi sevgi Taşkömürü üretiminin başladığı 1848 yılından itibaren gelişen üretim kültürünün bugünlere taşınmasında önemli bir işlevi bulunan Sendikamız, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgemizde sosyal hayatın çağdaş bir düzeyde gelişmesi için elinden gelen gayreti göstermiştir ve bu mücadeleyi kesintisiz olarak sürdürmektedir. Ancak 1980 ve özellikle 1990 sonrasında uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu TTK ve Zonguldak olarak büyük zararlar gördük. Bizler bölge insanı olarak büyük mücadeleler verdik ve her şeye rağmen ayaktayız. Bölgenin, TTK’nın ve Türkiye’nin ihtiyaçları ortadadır. TTK’nın bugün, 14 bin olan norm kadroya göre 5 bin işçi açığı bulunuyor. 5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olan TTK, bugün tarihinin en az işçisiyle en düşük üretimini yapıyor. Oysa ülkemizin yıllık taşkömürü ihtiyacı 25 milyon tondur. Ülkemiz her yıl milyarlarca dolarını taşkömürü ithalatı için dışarıya veriyor.
Bölgemizdeki tüm demokratik kitle örgütlerini, tüm bölge halkını, bizlere destek olmaya çağırıyoruz” dedi.