Zonguldak Çatalağzı Beldesinde Kurulu EREN Enerji Termik Santralında çalışırken sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin başlattıkları İşe İade Direnişi devam ediyor.

İşçilerin örgütlü olduğu sendika Enerjisen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, direnişteki işçilerle dayanışma için geldiği Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret etti.

İşten atılan bir grup işçi ile yapılan ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.

İşten atılan işçilerin ve işveren ile yapılan görüşmelerin son durumu hakkında bilgi veren Keskin, GMİS Genel Başkanı Demirci’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

27 Ekim 2017 tarihinde yapılacak basın açıklamasına GMİS’ten destek isteyen Keskin’e GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Sorun hepimizin sorunu. Tüm özel sektör iş kollarında işverenler sendikal örgütlenmeye karşı aynı ortak silahı kullanıyorlar. Sendikal örgütlenme yasalarla korunmuş olmasına rağmen, işverenler sorumsuzca sendikaya üye olan işçileri işten çıkarıyor. Bizde Ege Bölgesinde örgütlendiğimiz iş yerlerinde aynı sorunu yaşıyoruz. EREN Enerji’de işten çıkarılan arkadaşlarımızın tekrar işe iadesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.