Trabzon'da yaşayan yüzde kırk ortopedik engelli 31 yaşındaki Trabzon Sakatlar Derneği Başkanı Tayfun Serdar, engellilerin sorunlarına farklı açıdan bakmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla motoruyla Trabzon’dan yola çıkarak ülkenin dört bir tarafına seyahat edecek.

"Engelin Çizgide Son Buluşu" adlı proje kapsamında, hem motosikletlere yönelik hem de engellilere yönelik, Trabzon’dan başlayarak Türkiye genelinde motosikleti ile 10 bin kilometre yol gidecek. Yolculuk hazırlıklarına başlayan Serdar, bir ayda hem 61 il dolaşmayı hem de gittiği yerlerde engellilerin sorunlarını, onlara yönelik çalışmaları ve yerel yönetimlerin engelliler için verdiği hizmetin, engelli turizminde gelinen seviyenin tespitini yapmayı amaçlıyor.

Projeyi tamamladığı takdirde dünyayı dolaşacağını belirten Tayfun Serdar; “ Oralarda engelli turizmimizi anlatmayı planlıyorum. Yaptığımız projeyi üç başlıkta değerlendireceğiz Engellilerin yerelden kaynaklı sorunları, yerel yönetimlerin bakış açısı ve vermiş olduğu hizmetler, engelli turizmi. Bunlar üç başlıkta ayrı ayrı çalışmalar haline getirilecek. Daha sonra çıkan rapor doğrultusunda yapılacak olan çalışmalarda gezdiğimiz iler de bize gelen tepkiler doğrultusunda bölgelerde toplanıp bu sorunlara yönelik çalışmalar yapılacak. Gittiğimiz illerde hangi il de ne yapılmış? Bunların bilgini vermeye çalışacağız. Turizm noktasında da bu büyük bir çalışma olacak, yurtdışın da bizzat ben sunumunu yapacağım. Engelli bir sporcu olduğumdan destek sağlanmadı. Birçok yerle ilişki kurdum. Trabzon Ortahisar Belediyesi Sayın Ahmet Metin Genç’e projeyi anlattığımda çok güzel karşıladı ve hiç düşünmeden ben varım dedi. Şu an en büyük destekçim Ortahisar Belediyesi’dir. Gittiğimiz kentlerde motor kulüpleri çok destekçimiz oluyor. Mesela İzmir Motor Kulübü yola çıktığımdan beri sürekli beni takip ediyor ve beni bekliyor. Zonguldak Motor Kulübü beni kentin girişinde karşıladılar onlara çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Trabzon’dan yola çıkan Tayfun Serdar Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın ve bugün Zonguldak’ta olan Serdar, Bursa istikametine devam edecek oradan Yalova, İstanbul, Edirne, İzmir, Bodrum ve daha sonra Adana’dan sonra Konya istikametine devam edecek olan Serdar, Ankara’ya daha sonra Van istikametine ardından sınırdan Rize’ye en son Trabzon’da yolculuğunu tamamlayacağını belirtti. (Aycan Kardağ)