3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çaycuma’da bir dizi etkinlik yapıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı: “Çaycuma Belediyesi olarak biz, engellilerimizi yalnızca bir gün hatırlamıyoruz.  Tüm Çaycuma halkıyla birlikte 365 gün rahat bir şekilde yaşayabilmesi için çaba harcıyoruz. Onların bundan duyduğu mutlulukları gözlerinden okuyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor.”

3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinli yapıldı. Bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla Çaycuma belediyesi ve Kaymakamlıkça ortaklaşa yapılan etkinliklerin ilki Kaymakamlık önünden Atatürk anıtına kadar yapılan yürüyüş oldu. Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşe Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, önceki dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma TSO Meclis Başkanı Ergün Ece, Çaycuma Kent konseyi Başkanı Turgut Dereli, bazı belediye meclis üyeleri, rehabilitasyon merkezi öğrencileri, engelliler ve yakınlarıyla Çaycumalılar katıldı. Atatürk anıtı önünde yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, söz alan engelli annesi Filiz Öngül yaptığı konuşmayla herkese duygulu anlar yaşattı. “Bugün burada olmanız bizler için çok önemli” diyerek sözlerine başlayan Özgül, “Unutmayalım ki böyle olmayı biz seçmedik. Bizlerin çocuklarımız da diğer çocuklar gibi seviniyor, üzülüyor, arkadaşlarıyla oynamaktan zevk alıyor” dedi.

BİLİYORUZ Kİ ASIL ENGEL ENGELLİLERİ GÖREMEMEKTİR

“Bizleri ötekileştirmeyin” diyerek sözlerine devam eden Özgül, “Bize acıyan gözlerle bakmayın. Bizi yapamadıklarımızla değil, yapabildiklerimizle değerlendirin. Bizlere engel değil, destek olun. Biliyoruz ki asıl engel engellileri görememektir. Dileğim çocuklarımıza daha hoşgörüyle yaklaşmanız. Çünkü bu dünyada biz de varız.  Sizin çocuğunuz yaramazlık yaptığında ‘çocuktur yapar’ oluyor. Peki, bizimkiler de çocuk değil mi? Bu anlayış ve zihniyet değişmezse, biz bu dünyadan göçtüğümüzde çocuklarımız kime emanet edeceğiz? Bizim en büyük korkumuz bizden sonra çocuklarımızın ne olacağıdır. Siz ‘Allah evlat acısı göstermesin’ derken biz ne diyeceğiz? Nasıl dua edeceğiz? Bir an kendinizi bizim yerinize koyun. Hayatın bizlere neler getireceği bilinmez. Her birey birer engelli adayı olabilir. Bizim çocuklarımıza da sağlıklı koşullarda eğitim verilmeli, bizlere yardımcı olunmalı, farkındalık önce ailede başlamalı, daha sonra da öğretmenlerimiz öğrencilerine bizlerle birlikte yaşamanın yollarını öğretmeli” dedi. Atatürk anıtındaki tören bu konuşma ile sona erdi.

HERKESİN ELİNDEN GELEN ÇABAYI SARF ETMESİ LAZIM

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, etkinliğe katılmak için Karabük’ten gelen Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na bir yemek verdi. SEKA Sosyal tesislerinde yapılan ve Kaymakam Muharrem Coşgun’un da katıldığı yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Hepimiz engelli adayıyız diyoruz. Bu alanda bir çalışma yapılmış değil ama toplumun neredeyse yüzde onunun engelli olduğu söyleniyor. Buna ailelerini de eklersek nerdeyse yarısı dezavantajlı grupla arasında. Biz belediyelerin en önemli görevi toplumun bütünü gibi engellilerin de rahat ve mutluluk içinde yaşamasını sağlamak, kaliteli hizmet sunmak. Çaycuma Belediyesi olarak biz, engellilerimizi yalnızca bir gün hatırlamıyoruz.  Tüm Çaycuma halkıyla birlikte 365 gün rahat bir şekilde yaşayabilmesi için çaba harcıyoruz. Onların bundan duyduğu mutlulukları gözlerinden okuyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Gün geçtikçe fakındalığın artıp kentlerin daha yaşanabilir hale gelmesi benim en büyük arzumdur.  Böyle günlerde farkındalığın artması için herkesin elinden gelen desteği sarf etmesine ve dezavantajlı grupların daha iyi yaşaması için katkı vermeye, çaba harcamaya çağırıyorum” dedi.

KARABÜKSPOR TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI GÖSTERİ MAÇI YAPTI

Etkinliklerin öğleden sonraki bölümünde Karabükspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Çaycuma Kapalı Spor Salonu’nda bir gösteri maçı yaptı. Oynanan maçın ardından basketbol takımına plaket ve hediye takdim edildi. Başkan Kantarcı tekerlekli sandalyeden basket atışları yaptı. Etkinlik sonunda Protokol üyeleri ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı hatıra fotoğrafı çektirdi.