Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Engelsiz Bir Yaşam’ için yaptığı etkinlikler ve projeler ile farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 
"Engelsiz bir hayat nasıl oluşturulur?" Sorusu üzerinden yürüyerek gerçekleştirdikleri projede bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlara empati kurulmasını ve toplumun yapılarını inşa eden mühendislerin meslek hayatlarında, engelli vatandaşları anlayarak yapılarını inşa etmelerini sağlamak istediklerini belirten öğrenci kulübü bu bağlamda; Masal saati adlı uygulamalarıyla küçük çocuklar için (özellikle Görme engelli) Radyo Karaelmasın’ da desteği ile 101 masal dan oluşmuş her gün yayınlanan masal saati uygulaması 33 gün boyunca her gün 3 adet masal saat 21.30 da radyo Karaelmas’ ta yayınlanıyor.
Yine saha çalışmalarında; Özellikle Mühendis adaylarının empati kurması için Engelsiz Yaşam parkuru, Otizm’ e duyarlılığı artırmak için Biyomedikal bölümü okuyan öğrenciler ile Otizm Farkındalık standı, bu parkurda Otizm Farkındalık Standında bilgilendirme yapıldıktan sonra, görme engellilere vurgu yapılması için sarı parkelerden yol oluşturulup birkaç dakika da olsa görme engelli insanlar ile empati kurulmasını sağladılar. Hazırladıkları ‘’Empati Defteri’’ ne yaşadıkları tecrübeleri paylaşmaları için misafirlerine kısa yazılar yazmaları istendi.
Amaçlarının yaşamı ‘’Engelsiz‘’ bir hale getirmek olduğunu söyleyen öğrenciler, konferanslarla da bu aktivitelerini geliştireceklerini ifade ettiler.