Emniyet’le Akmercan, arasında yaşanan tartışmanın faturası Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine kesildi. Okulda kaloriferler yanmadığı için öğrenciler paltolarıyla ders yapıyor. Veliler çocuklarının hasta olmasından şikâyetçi.

 Erdemir Anadolu Lisesi’nde, yaz aylarında, doğalgaz dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda kömürlü kalorifer sistemi sökülerek, doğalgazlı kazan kondu. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından abonelik için proje onayı da yapıldı. Ancak okulu besleyen gaz borusunun Ontemmuz Mahallesi Mevlana Caddesi’nde bulunan ana hatta bağlantısı, Emniyet Müdürlüğü ile Akmercan arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle yapılamadı. Emniyet ve Akmercan arasındaki çekişmenin faturasını ödemek zorunda kalan öğrenciler, derslere paltolarıyla girerken, birçoğunun soğuk algınlığı nedeniyle hasta olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Emniyet ile Akmercan arasındaki tartışma Halkın Sesi gazetesi yazarı Adnan Küçükvar’ın yaptığı bir röportajla gün yüzüne çıkmıştı. Şirketin Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Küçükvar’a, Polisevi’nin doğalgaz bağlantısı için gerekli olan 52 bin dolarlık hizmeti bedava yapmadıkları için Emniyet’in kendilerine güçlük çıkardığını, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle kazılara izin vermediği için birçok yerde sorun yaşandığını açıklamıştı. Zamanın Emniyet Müdürü Osman Ak da, kendilerinden ana yoldan geçen hattın parasını istediklerini belirterek haberi yalanlamıştı.

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne açıklamalarda bulunan öğrenci velileri, “Bu nasıl bir anlayıştır. Devletin kurumları arasında tartışıyor, bedeli çocuklarımız ödüyor. Havalar soğudu, ne okulda, ne de pansiyonda kaloriferler yanıyor. Çocuklarımızın neredeyse hepsi hasta. Soğuktan derse konsantre de olamıyorlar. Sayın Valimizi göreve davet ediyoruz. Göz göre göre çocuklarımızı heder edecekler. Buna mutlaka dur denmelidir” dedi.

 

(Umut ERSES)