Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 91. Yıl dönümü sebebiyle etkinlikler düzenledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın festival havasında kutlanması için halka Türk bayrakları dağıtıp, yerel sanatçılar ve ünlü sanatçı Yusuf Güney konserlerinin yanı sıra Fener Alayı, konferanslar ve sergiler düzenleyip havai fişek gösterile sunacağı belirtildi.

Kutlama etkinliklerine ilişkin olarak Kdz. Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Kdz. Ereğli Gençlik Merkezi Müzik Topluluklarından Grup Derin Band, Grup Çekirdek, Grup Tuz ve Grup Rap Tıme, 28 Ekim 2014 Salı günü saat 17.00’de Anfi Tiyatro’da konser verecek.

Dünyanın En Yaşlı Gazisi unvanına sahip merhum Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Turgut Kaçmaz, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ‘Cumhuriyet’ adlı konferans verecek. Saat 15.00’te ise AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda ise yine Turgut Kaçmaz’ın ’91.yılda Cumhuriyet’ konulu sergisi açılacak.

29 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de Bağlık Polis Karakolu önünden başlayacak Cumhuriyet yürüyüşü için binlerce bayrak dağıtacak olan belediye, yürüyüş sonrası Erdemir Ofis Önünde ünlü sanatçı Yusuf Güney konseriyle kutlamaları sürdürecek. Konser sonrası havai fişek gösterisi de yapılacak”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tüm Ereğli halkına, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ‘Bayrağını al yürüyüşe katıl’ çağırısında bulundu.