CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli CHP İlçe Örgütü,Kadın Kolları,Belediye meclis üyeleri ve milletvekili adayları ile Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği ile Kdz. Ereğli Köy Mahalle Muhtarları Derneği'ni ziyaret etti. CHP'li Demirtaş,muhtarlarla yapılan sohbet toplantısında, Ereğli ve Zonguldak'ın sorunlarına dair soruları cevapladı.
 
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'ndeki ziyarette, Kozlu ve Karadon Müesseselerinin özelleştirilmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Ünal Demirtaş,bu konudaki süreci şöyle ifade etti: "Bununla ilgili olarak mecliste çok çalışma yaptık.Özellikle Plan Bütçe Komisyonu'na Enerji Bakanı Berat Albayrak geldiğinde birebir de sorduk. Müesseselerin özelleştirilmesi ile ilgili soru önergeleri ile de sorduk. Verilen cevaplardan çıkan  şu bunlar,bu işletmeleri özelleştirecekler.Onun için işçi almıyorlar. 6 bin 500 işçi açığı oradan ileri geliyor. Özelleştirirken de her işletmeyi alana, termik santral lisansı verecekler.Armutçuk müessesi,Kozlu müessesi ile birlikte bir termik santral lisansı verecekler.Böyle hedefleri var.Müessese müessese özelleştirecekler. Bunun ilk ayağı olan ruhsatları parçalama meselesi var. TTK ruhsatı tek ruhsat ama işletmeleri tek tek satabilmesi için ruhsatları bölmesi lazım.Bununla ilgili biliyorsunuz Zonguldak ayağa kalktı.Madenciler yerin 600 metre aşağısına kendini kilitledi.Biz de onlara her yerde destek verdik.Geri adım atmak zorunda kaldılar. Devletin işlettiği Armutçuk,Kozlu, Karadon gibi yerlerde bu şimdilik durduruldu.Ama ben eminim ki iktidarı tekrar aldıklarında,kanun falan çıkarmadan, belki bir KHK ile bir gecede bu ruhsatları,bölüp parçalayıp satışı ile ilgili kararı vereceklerdir diye düşünüyorum.Sayın Enerji Bakanının niyeti bize verdiği cevaplardan anlayışının özelleştirme üzerine kurulu olduğunu gösteriyor.
 
ZONGULDAK'IN TÜM YOLLARI 1 YILDA BİTECEK!
 
Ereğli'nin ve Zonguldak'ın sorunları ile ilgili olarak konuşmasının devamında CHP'li Demirtaş, "Ereğlimizin ve Zonguldak'ın sorunlarını en iyi bilen iki lider CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'dir. Muharrem İnce sık sık buraya gelir gider,Sayın Genel Baskanımız da bütün sorunları biliyor.Buraya geldiğinde 1 yılda Ereğli-Devrek yolunun tamamlanacağı sözünü verdi."ifadelerine yer verdi.

DEMİRTAŞLA DİYALOG HALİNDEYİZ
 
Ünal Demirtaş ikinci olarak Kdz.Ereğli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti.Dernek Başkanı Abdullah Arslan,CHP'li Demirtaş'a şimdiye kadar olan dönemde gösterdiği ilgi için teşekkür etti.Başkan " Bir sıkıntı bir dert olduğunda  her zaman geri dönüş yaptınız.Bu nedenle sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ünal Demirtaş da sürekli diyalog halinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Yapılan sohbette Türkiye, Zonguldak ve Ereğli'ye dair değerlendirmelerde bulunan Ünal Demirtaş şunları ifade etti: "Türkiye 3 yılda 4 seçim geçirdi.Zor günlerden geçiyor.Günden güne daha da zorlaşıyor.Ereğli,Alaplı,Zonguldak çifte kriz yaşıyor.Hem Türkiye'deki krizden etkileniyor,hem de bölgesel kriz nedeniyle çifte kriz yaşıyoruz. Bunun etkilerini ağır olarak hissediyoruz. İşsizlik çok büyük sorun.
 
TTK'YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ!
 
TTK,Zonguldak'ın en önemli kurumudur.TTK kan kaybettikçe Zonguldak da kan kaybediyor.Günden güne işçi açıkları artıyor.  2011'den bu yana TTK'yı konuşuyoruz. TTK'yı kapatma noktasına getirdiler. Biz 24 Haziran'da iktidara geldiğimizde TTK'yı yeniden yapılandıracağız. Ayağa kaldıracağız. 6 bin 500 işçiyi alıp üretime geçtiğimizde,yerli kömüre dönüldüğünde Zonguldak'ın köylerinden belki köy başina 20 işçi alınacak.
İstihdam meselesinu başka türlü çözmemiz mümkün değil.Kömur üreten bir Zonguldak olması lazım.2011'de Alacaağzı işletmesi açıktı.2015'te kapandı. Yıl oldu 2018,hala açılamadı.Bin işçi çalışmaya devam etseydi,bin eve para girecekti.Bu da Ereğlu ve Alaplı'nın ekonomisine katkı sunardı.
 
TERSANELERE ÖZEL TEŞVİK ŞART!
 
Tersaneler için özel teşvik verilmesinin şart olduğuna vurgu yapan Ünal Demirtaş, "2011'de tersaneleri konuşuyorduk. 2009'daki kriz sonrasında 5 bin kişi işsiz kaldı. 2015'te yine tersaneleri konuştuk. 2018'de yine tersaneleri konuşuyoruz. Tersaneleri yeniden yapılandırıp, özel teşviklerle ayağa kaldırmadan Ereğli ve Alaplı'nın istihdam sorunu çözülmez" ifadelerini kullandı.
 
TURİZM VE ÜNİVERSİTE İLE KENTİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ!
 
Sorunlu alanların hiçbirisinde bir gelişme sağlanamadığını belirten CHP'li Demirtaş,"Eski hastanenin olduğu yere üniversite binası yapılacak dendi, sonra buranın askeri alan olarak ilan edildiğini ilk bizim ilçe başkanımız açıkladı. Ne kadar yalanladılarsa da, bizim doğru söylediğimiz ortaya çıktı.Biz Ereğli'yi, Zonguldak'ı üniversite kenti,bilim kenti yapacağız.Şimdiye kadar turizm potansiyelini ortaya çıkaracak hiçbir şey yapılmadı.Bu iktidar devam ettiği sürece biz hep aynı şeyleri konuşacağız.Çünkü çözmüyorlar.Bu sefer bize güvenin.Biz Zonguldak'ın,Ereğli'nin sorunlarını çözeceğiz " dedi.
 
EREĞLİ, EVLADINA SAHİP ÇIKACAKTIR!
 
Programına Kdz.Ereğli'de esnaf ziyareti ile devam eden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhuriyet Halk Partisi için destek istedi.Ereğli'den bir adaya 1'inci sıranın verilmiş olmasının ayrı bir gurur olduğunu ifade eden CHP'li Demirtaş," İnanıyorum ki Ereğli kendi evladına sahip çıkacaktır" dedi.