Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bazı oda başkanlarının bir araya gelerek kurduğu Ereğli İçin Mücadele Platformu Üyeleri, Servis Minibüsleri Derneği, Türk Metal Sendikası Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek 24 Eylül Çarşamba günü yapacakları eyleme davet etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan’ın önderliğinde kurulan ve oda başkanlarının da destek verdiği Ereğli İçin Mücadele Platformu Üyeleri bu gün Ereğli Servis Minibüsleri Derneği Başkanı Cahit Atalay, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Makine Mühendisleri Odası Ereğli Şube Başkanı Ahmet Ümit Yoldaş’ı ziyaret etti. Platform üyelerini Servis minibüsleri Derneği’nde çok sayıda servis minibüsçüsü karşıladı. Burada Erdemir’e karşı 24 Eylül 2014 Çarşamba günü gerçekleştirecekleri eylemin amacını anlatan platform sözcüsü ve TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, Erdemir yöneticilerine Ereğli’nin sahipsiz olmadığını göstereceklerini söyledi.

ÖZCAN: ”EREĞLİ’NİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMELİYİZ”

Erdemir’in Ereğli’de ki insanları ezdiğini ve hep mağdur ettiğini dile getiren Özcan, bu gidişe dur demek için eylem yaptıklarını savundu.

Özcan konuşmasında, “Bu Ereğli’nin son şansı. Bu güne kadar tüm insanlar mağdur ve mazlum görülmüş. Devamlı Ereğli tokat yiyen olmuş, ezilen olmuş ama kimsenin sesi çıkmamış. Erdemir istediği gibi yüklenmiş, hiç kimse bir şey diyememiş, Ama gerçekten ‘Ereğli’nin de bir sahibi var’ demenin zamanı geldi. Eğer bu sefer de biz ‘Ereğli’nin bir sahibi var’ diyemezsek, bundan sonra Ereğli’nin vah haline. Öyle yada böyle 3 aydır mücadele ediyoruz. Çok yoğun bir tempo, yoğun bir çalışma sonucunda önümüze binlerce set konmasına rağmen. Burada 1 yıla gitmez 2 bin kişiyi daha Erdemir işten çıkartır. Maaşlar eskiye nazaran yüzde 70 kısılmış, yüzde 30 ile Ereğli ekonomisi dönmeye çalışıyor. Eğer 2 bin kişi daha Ereğli’den giderse, nakliyeci kalmamış, saccı kalmamış, sanayici kalmamış, pazarcı kalmamış. Biz bunları neden yapıyoruz? Yarın servisçiye verecek parası kalmayacak insanların. Bu adam nereden para verecek? Artık tüm Türkiye’nin bunu görmesi lazım. İstanbul’da yaptığımız eylem sonucu göz boyamaca Ereğli’ye Metalürji Fakültesi kazandırdılar. Demek ki mücadelemizi verirsek alamayacağımız bir şey yok” dedi.

Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Cahit Atalay eyleme destek vereceklerini belirterek, Ereğli’ye ve Ereğli ekonomisine katkı sağlayacak ne varsa ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade etti.

ODABAŞ “BERABER YÜRÜMEYE HAZIRIZ”

Platform üyelerinin ziyaret ettiği Türk Metal Sendikası Ereğli Şube başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ta bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra birlikte yürümeye hazır olduklarını söyledi. Erdemir’in özelleştirilmesi sırasında Ereğli ve Ereğli esnafının yapılan eylemlere destek vermediğini hatırlatarak sitemde bulunan Odabaş şunları söyledi; “Kimse bizlere gönül koymasın. Bizler o zamanlar esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarına afiş asmakta bile sıkıntı yaşadık” dedi. Kendisini ziyarete gelenlere Nasrettin Hoca fıkrası anlatarak bir örnek veren Odabaş “Hoca bir gün çatıdan düşmüş. Nasılsın? Demişler. ‘Bana çatıdan düşen birini getirin, halimden anca o anlar’ demiş. Sonuçta bir mücadeleniz, emeğiniz var. Başarıya ulaşırsınız. Bizler bir durum değerlendirmesi yapar, üstümüze düşen ne varsa yanınızda olmak için beraber yürümeye hazırız .“

Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri son olarak Ereğli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Ümit Yoldaş’ı ziyaret etti. Yoldaş’a eylemlerinin amacını anlatan platform sözcüsü Niyazi Özcan, kendilerinden destek istedi. Yoldaş ise Ereğli menfaatine olacak her türlü eylem ve girişime destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.