Bartın, Karabük derken şimdide Ereğli il olarak Zonguldak’tan ayrılmak istiyor… STK ve siyasi parti temsilcileri dün TBMM’ye giderek AKP ve CHP’li milletvekillerinden destek istedi…

“EREĞLİ İL OLSUN” KOROSU!

Ereğli'nin il olması için yaklaşık 2 aydır süren seri toplantıların ardından dün STK ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan 20 kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek, AKP ve CHP’li 5 Zonguldak Milletvekilinden Ereğli’nin il olması için destek istediler. AKP Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya gelen Ereğli heyeti, merkezi hükümetten yeterince destek alamadıkları için il olmak istediklerini söylediler. Milletvekilleri ise Zonguldak’ın bölünmemesi gerektiği noktasında buluştular.

"SOSYAL MEDYADA SÜREKLİ YER ALIYOR"

AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da gelen talepleri tek tek yanıtladı, yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi. İlçelerin il olmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nda herhangi bir çalışma yapılmadığını aktaran Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  "Bütünşehir, büyükşehir hakkında bize intikal etmiş bir şey yok. Diğer taraftan sosyal medyada sürekli yer alan bazı ilçelerin il olacağına dair bir takım şeyler yazılıp, çiziliyor. Bununla alakalı da ne İçişleri Bakanlığı'nda ne de onun organlarında ilçelerin il yapılması ile ilgili bir çalışmaya dair  bize gelen bir bilgi yok. 

EREĞLİ’YE ÜNİVERSİTE ÖNERİSİ

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise daralan kaynaklardan dolayı illerin bölünmesi halinde 200 il ortaya çıkacağını belirterek, “Almanya Rulh havzasında da madenler kapatıldı ama insanlar işsiz kalmadı. Bana göre Ereğli’ye bir üniversite yapılmalı. ERDEMİR’e il dışından işçi alınmaması konusunda milletvekili olarak ne gerekiyorsa yapalım. Ereğli ve Alaplı’da işsizliği çözmek için iktidar milletvekillerinin emrindeyiz. Geçmişte Zonguldak bölündü de ne oldu?” dedi.