Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ı makamında ziyaret etti.
İlk ziyaretini Kdz. Ereğli TSO’ya gerçekleştiren Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol, Ereğli TSO Yönetiminden Çaylıoğlu ve Armutlucuma bölgesine önem verilmesini istedi. Bölgede ekonomik değeri yüksek ve geçmişte işletilen maden ocakları bulunduğunu dile getiren Akyol "Armutlucuma ve Çaylıoğlu bölgesinde bol miktarda 3-4 ayrı noktada manganez madeni var. Bu maden özellikle demir çelik sektörü için önemli. Bizim ilçemizde de Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir var. Sizlerden bu konuda öncülük yapıp, geçmişte Fransızlar tarafından işletildiğini bildiğimiz maden ocaklarının yeniden ortaya çıkartılıp işletmeye alınmasını sağlamanızı talep ediyoruz. Bu sayede hem bu madenlerimiz ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de bölgede önemli bir istihdam alanı oluşacaktır. Armutlucuma bölgemizde Öğberler Köyü’nde ’Sülük ’Gölü’ var. Bu gölde bir çok hastalığa şifa olan doğal sülükler yaşıyor. Burası kesinlikle değerlendirilmeli. Yine Kayalıdere Şelalerimiz var. Burası, Türkiye’de eşi benzeri olmayan güzelliğe sahip. Ancak bu güne kadar nede devlet nede özel sektör buraya gereken önemi göstermedi. Turizm potansiyeli çok yüksek bir yer. Ve kesinlikle sadece Türkiye’den değil yurt dışından da turist çekebilecek bir yer. Elbette tüm bunların yapılması için en önemli sorunumuz Ereğli-Devrek yolu. Her nedense bu yolun yapımı çok ağır gidiyor. Kdz. Ereğli TSO olarak bu güne kadar bu yolun yapımı için verdiğiniz mücadeleyi biliyor ve bunun için size teşekkür ediyorum. Bize göre Ereğli’nin en önemli sorunlarının başında Ereğli-Devrek yolu gelmektedir. Her kes göçten ve işsizlikten bahsediyor. Göçün de işsizliğinde ortadan kalkması için bu yolun yapılması şart. Çünkü incelediğiniz zaman Zonguldak bölgesinde en fazla göç veren alan Çaylıoğlu ve Armutlucuma bölgesindeki köylerdir. Burada 30’un üzerinde köy bulunmakta. Sizlerden bu noktaları gündeme getirip, destek vermenizi istiyoruz" dedi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ise Başkan Akyol’a hem ziyaretinden hem de bölgeye ilişkin olarak verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. Manganez maden ocaklarının işletmeye alınması için gerekli girişimlerde bulunacağını ifade eden Tetiker, ayrıca bölgede bir kooperatif kurulup buradaki insanların bu maden ocaklarını işletmeye talip olması durumunda da her türlü desteği vereceğini söyledi. Başkan Tetiker, göreve geldiği günden bu yana Ereğli-Devrek yolunu her platformda gündeme getirdiğini belirterek, bundan sonrada bu yolun yapımı için hükumet düzeyinde ne gerekiyorsa yapacağının sözünü verdi. Tetiker ayrıca TSO olarak Çaylıoğlu ve Armutlucuma bölgesine bir gezi düzenleyip buradaki potansiyeli inceleyerek gerekli mercilere ulaştıracaklarını ifade etti.
Kdz. Ereğli Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol ve Yönetim Kurulu Üyeleri TSO’nun ardından Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesini ziyaret etti. Başkan Akyol, görevi yeni gelen Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’a başarılar dilerken, sendika olarak Ereğli-Devrek yolunun yapımı konusunda en büyük desteği verdiklerinden dolayı da teşekkür etti. Başkan Akyol, sendikadan bu konuda desteklerinin devam etmesini istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, sendika olarak bölgenin sorunlarına her zaman duyarlılık gösterdiklerini, bundan sonrada göstermeye devam edeceklerini söyledi.