Zonguldak’ta faaliyet gösteren Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş %12 küçülmeye gidiyor… Karara göre yaklaşık 150 kişinin işsiz kalacağı belirtiliyor
EREN ZETES-1’İ KAPATIYOR! 

Zonguldak’ta faaliyet gösteren toplamda 2 bin 790 MW kapasiteyle Türkiye’nin yüzde 7’lik elektrik ihtiyacını karşılayan Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş, yüzde 12 küçülmeye gidiyor. Halkın Sesi istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre Eren Holding, Çatalağzı ve Muslu Beldelerinde faaliyet gösteren termik santralin ZETES-1 projesini elektrik fiyatlarındaki düşüş ve devletin alım garantisi olmayışı nedeniyle kapatma kararı aldı. Karar santralde çalışan işçiler ve bölge halkında şok etkisi yarattı. 

150 KİŞİ İŞSİZ KALACAK 

Yönetim kurulu 15 Şubat’a kadar mevcut çalışanlarına uzlaşmaya gitmek için 4 maaş tutarında ikramiye ödemeyi taahhüt edecek. 116 kişinin çalıştığı ZETES-1’in dışında yüzde 10’luk bir küçülme kararı alan Eren Holding, ZETES-2 ve ZETES-3 santrallerinde işten çıkartılacak personelle birlikte yaklaşık 150 kişinin iş akdini feshetmeye hazırlanıyor. Kararın Çatalağzı, Muslu ve Kilimli’de sosyolojik ve ekonomik yansımalarının etkileri merakla bekleniyor. 

(Begüm Burçak Günay – Eren Aşkar)