MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Erken Seçim” çağrısına hükümet balıklama daldı… Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran 2018’de…

Erken Değil “Jet” Seçim!

Türkiye dün 15.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararını açıkladığı konuşmaya kitlendi. MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin önceki gün erken seçim çağrısı yapması üzerine bir araya gelen iki lider, 24 Haziran 2018’de erken seçime gidilmesini kararlaştırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimine 67 gün kala seçim kararını açıklayan hükümetim kararı, muhalefet tarafından da destek buldu. Muhalif partiler Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ve ekonomik çöküşün ancak erken seçim kararıyla aşılabileceğini düşünüyor.

AKP İl Başkanı Zeki Tosun:

“NE KADAR ERKEN OLURSA O KADAR HAYIRLI OLUR”

“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin dünkü erken seçim çağrısının ardından bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek 24 Haziran’da erken seçime gidilme kararı alınmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bugünden itibaren erken seçime 67 gün var. Cumhurbaşkanımız kararını bugün açıklayarak Zonguldak’a da bir sürpriz yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimi biran önce yapılmasıyla partimizin 2023 hedeflerine daha çabuk ulaşacağını düşünüyorum. Erken seçimler, ülkemiz için ne kadar erken olursa o kadar faydalı olacaktır”

CHP İl Başkanı Umut Başoğlu:

“HALK CEVABINI SANDIKTA VERECEK”

“CHP kadroları yapılacak erken seçime hazır. Karardan son derece memnunuz. Halkımızın zerre kadar şüphesi olmasın ki, Cumhurbaşkanı CHP’li olacak. Zonguldak olarak örgütlerimiz seçime hazır. Baskın seçim gibi görünüyor ama yaşanan ekonomi ve ülkenin içinde bulunduğu kaos ancak bir erken seçimle aşılabilir. Bu yükü bu iktidar daha fazla taşımazdı. Bu ekonomiyle süreç uzadıkça ülke geleceğinde yaratacağı tahribatta o kadar büyük olacaktı. Halk, bu iktidara gereken cevabı 24 Haziran’da sandıkta verecektir.”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan:

“ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZDI”

“Alınan bu kararın ülkemiz ve şehrimiz için hayırlar getirmesini diliyoruz. Bir yıldır kamuoyu erken seçimi tartışıyordu. Ülkemiz için de en hayırlısı olacak. Halkımız Başkanlık sistemini referandumla onaylandı ama geçilememişti. Başkanlık sisteminin hayata geçmesi için erken seçim kaçınılmazdı. MHP teşkilatlarımız sandık başkanlarına kadar hazırlıklarını yaptı. Bundan sonra Yüksek Seçim Kurulunun açıklayacağı takvimi bekleyeceğiz. Türkiye ve ilimizin geleceği için 24 Haziran önemli bir tarih olacak. Zonguldak’ta da güzel günlerin, yeni yeşerecek filizlerin başlangıcı olacağını umut ediyorum”

İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar:

“BEKLEDİĞİMİZDEN DE ERKEN OLDU”

“Erken seçim kararının 24 Haziran olarak alınması beklediğimizden de erken oldu. Bu şunu gösteriyor. Hükümet ülkenin içinde bulunduğu kötü gidişatı erken seçim kararı alarak kabul etmiştir. Biz bu karardan son derece memnunuz. Genel Başkanımız bu sayede çok daha erken Cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak. İYİ Parti teşkilatları olarak zaten seçimlere hazırdık. Halkımıza sonuna kadar güveniyoruz. Zonguldak İYİ Parti örgütleri de karardan son derece mutlu. Genel Başkanımızın da dediği gibi, ne kadar korktuklarını gördük. Güzel bir seçim atmosferinde kardeşçe bir seçim olmasını ümit ediyorum”

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar:

”Bugünkü erken seçim kararı, iktidardan kurtuluşun erkene alındığının ilanıdır. Duamız da bu seçim sonuçlarının milletimizin hayrına olmasıdır. SP teşkilatları olarak erken seçim kararı alınması bizim tarafımızdan da dillendiriliyordu. Hükümeti, Kasıma kadar beklerler diyorduk ama iki ay gibi kısa bir zamanda seçime gitme kararı bizim için de şok bir karar oldu. Kamuoyunda, yangından mal kaçırdıkları ya da bir korkuları, başka bir hesapları olduğu yönünde algı oluştu. Alelacele bir karar olması bizi şüphelendiriyor. Hükümetin, ekonomi, iç ve dış politikada sürekli kan kaybedilmesi nedeniyle erkenden seçim kararı aldığını düşünüyorum. Çünkü, seçim zamanında yapılsaydı iktidar çok daha fazla kan kaybedecekti”