İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, geçen yıl vefat eden Gazeteci Ali Bahadır'ın adının, Tıp fakültesi önündeki viyadüğe verilmesi için Karayolları'na talepte bulundu.
Gazeteci Bahadır'ın Zonguldak'ta yol konusunda büyük mücadele verdiğini hatırlatan Erkmen, "İlimizin sevilen simalarından Gazeteci Ali Bahadır, geçtiğimiz yıl vefat etmişti. Kendisi gazeteciliğinin dışında uzun yıllar sosyal faaliyetlerin içinde yer almış, Karaelmas Üniversite Vakfının da başkanlığını yürütmüştür.
Bu dönemde özellikle yol konusuna büyük ağırlık vermiş Tıp Fakültesi yolu yanında pek çok yolun iyileştirilmesi anlamında mücadelelerde bulunmuştur. Bu açıdan anısına saygı olarak Tıp Fakültesi önünde Zonguldak-Ilıksu-Ereğli Karayolları üzerinde yapılmakta olan köprüye (Viyadük’e) Ali B ahadırisminin verilmesinin uygun olacağı düşüncesiyle Zonguldak Valilik Makamına ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne tarafımızdan teklifte bulunulmuş olup, buna ilişkin yazdığımız teklif yazısı ekte sunulmuştur" şeklinde konuştu.  

Erkmen, İYİ Parti olarak Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuru dilekçesinde şunları dile getirdi:

"VALİLİK MAKAMINA
ZONGULDAK
İlimizde gazetecilik yapan ancak bunun yanında pek çok sosyal faaliyetlerin içinde bulunan Ali BAHADIR geçtiğimiz yıl vefat edip aramızdan ayrılmıştır. Kendisi İlimizde yol yapımları konusunda büyük emekler sarf etmiş, bu çabalarını da “Yola dökülen yıllar” adlı kitabında yazıya dökmüştür. Yine kendisi Karaelmas Üniversitesi Vakıf Başkanlığını da  uzun yıllar yapmış, bu dönemde Tıp Fakültesi için yol yapımına eğilmiş ve kitabının gelirini de bu yolda kullanılmak üzere vakfa bağışlamıştır.
Yol konusunda ki çalışmalarına ve özellikle Tıp Fakültesi yolundaki çabalarına saygı açısından şu anda Zonguldak istikametinden Ilıksu-Ereğli istikametine Üniversite Hastanesi önüne yeni yapılmakta olan köprüye (Viyadük’ e), Ali BAHADIR isminin verilmesi Zonguldak’ a hizmet edenlere saygı çerçevesinde tarafımızdan uygun görülmekte olup bu teklifimizi yapmaktayız.
Gereğinin yapılması konusunda takdirlerinizi ve tarafınızdan da uygun görüldüğü takdirde "ALİ BAHADIR" isminin verilmesini arz ederiz."
(Halkın Sesi)