Zonguldak dışında yaşayan bir grup aydın, entellektüel, sanatçı, iş iş insanı ve doktor tarafından kurulan 67’liler Platformu geçtiğimiz günlerde kendi içinde yaşadıkları fikir ayrılığı nedeniyle dağılma sürecine girmişti. 

Dün sosyal medya üzerinde kurulan 67’liler Platformu whatsapp geubunda taraflara bir çağrı yapan Zonguldak eski Valisi ve İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, herkesi sulha davet etti. Erkmen’in çağrısı üzerine gruptan ayrılan bir çok üye geri döndü. 
İşte Erkmen’in o çağrısı: 

“Değerli dostlarım ayrı ayrı hepiniz sevdiğimiz insanlarsınız. Sizin bir araya gelip yalnız Zonguldak sevgisi olarak bütüncül bir birliktelik sergilemesi, bugüne kadar kişisel olarak başarılı çalışmalar yürütmüş ancak bütünü oluşturamadığı için yalnız kalmış insanlarda bu sefer hep birlikte başaracağız umudunu yeşertmişti. Bu hareketin parçalanarak bölünmesi Zonguldak'ı düşünenleri değil  ferdi düşünenleri sevindirir. “Gördünüz mü bakın biraraya gelerek Zonguldak'ta birşey yapmak mümkün değil” diyenler kazanır. Sanırım hiçbir arkadaşımızın düşüncesi bu değil. O halde gelin aranızda veya aramızda sorunlar, farklı görüş  pencereleri oluşsa da  biraraya gelip konuşup bunları aşmanın yollarını arayalım. Hepimiz belli yaşa gelmiş bir kariyer sahibi insanlarız. Bunu yapmazsak gelecekte bir daha biraraya gelmek zor hatta imkansız olacaktır. Amaç siyaset değilse, amaç şahsi değilse Zonguldak sevgisinin de biraraya getiren en önemli öğe olması gerekir. Lütfen dostlarım olarak gelin kurucular olarak Zonguldak'ta veya Belediye Başkanı dostumuzun Çaycuma’daki Belediye tesislerinde hep biraraya gelelim tekrar aynı duyguları, umutları insanlarımıza yaşatalım. Bu hepimizin görevidir diye düşünüyor bu vesileyle grupta bulunan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum”