İYİ Parti Kurucu Merkez İlçe Başkanı Fatma Karadeniz Gülay, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kendisiyle birlikte İYİ Parti kurucu il yöneticisi olan eşi Hasan Ziya Gülay'ın istifa ettiğini belirten Gülay, "Duyduklarım ve gördüklerim karşısında büyük hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayım" dedi.

İşte Gülay’ın o açıklaması;

“27. Dönem milletvekili aday aylığı başvurusu yaptığım, sosyal politikalar ve kadın politikaları il Başkan yardımcılığı yaptığım; İyi partiden şuan itibariyle istifa etmiş bulunuyorum.

Hiç kimse , bunun altına saldırgan yorumlar sakın yazmasın !!! Ben bu parti için insan üstü bi çalışma ve mücadele vermiş, kuruluş amacımıza sonuna kadar bağlı kalmış dört elle sarılmış biriyim ...

Fakat görmekteyim ki; kuruluş amaç ve ilkelerimizden sapılmış , inandığımız tüm değerler değişime uğramıştır. Kurulduğumuz günden beri içerde bitmek bilmeyen kargaşalardan yorulsamda, bunu ve bildiklerimi dışarı çıkartmamış evim dediğim yeri içtenlikle korumuşumdur. Hiç kimseye saygısızlık, hakaret veya çirkin bir söylemde bulunmayıp, demokratik hakkım olan eleştiri ve yorumlarımı yapmışımdır.

Kırgınlıklarım, hayal kırıklıklarım olsa da aile içinde olur böyle şeyler deyip sırtımı dönüp gitmedim .

Kurulurken üyelerin çoğunu yapan kişi olarak, sorup soruşturmadan, gerçek vatan sevdalası olduğundan emin olmadığım hiç kimseyi üye yapmadım. Ailesinde dahi feto ilişkisi olan kişilerin; üyeliğini yapmamak adına büyük dikkat ve özen gösterdim. Şuncu ya da buncu olmadım. Benim için lider esastı. Bu tür tartışmalara da dahil olmamak için özen gösterdim.

Gerçekten bu partiye gönül vermiş, inanmış ve emek veren tüm arkadaşlarım tasfiye edilirken kavgamı içerde sonuna kadar verdim . Amacım gerçekten iyi insanların içerde kalmasını sağlamak oldu. Bu evin temellerinin sağlamlığından ödün verilmemesi oldu.

Büyük haksızlıklara uğradım, potansiyelimden korkup sürekli dışarda tutulmaya çalışıldım. Yılmadım, küsmedim. Oturduğum yerden bile partiye üyeler yapılması konusunda çalıştım.

Seçimlerde dizlerimde uzun yıllar spor yapmamdan kaynaklı hasarlar olmasına, bir anemi hastası olarak soğuğa dayanıksız olmama rağmen, o dizleri sakat bırakıp ve 3 kez ateşlenip serum taktırıp o halde yine dağların tepelerine çıkarak çalıştım. O kadar vefalıydılar ki, partide oturup çay içenler teşekkür dahi etmedi. Önemli değildi ben partim için çalışmıştım. İnandığım değerler, İyi partinin bu ülkenin son umudu olduğuna inancımla çalışmıştım. AYAKALTINDAN ÇEKİLMEME de ÇOK SEVİNECEKLERİNE EMİNİM!

İçerde ki liyakatsızlıklara ya sabır çeke, çeke dayanmaya çalıştım. Ben Ümit hocanın falan askeri değilim. Hiç olmadım. Askeri olduğum tek lider Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. HER ZAMAN...

Bu partinin de bir kuva-i milliye hareketi olduğuna inanarak yürüdüm...

Gelinen son noktada, tüm inançlarım sarsılmış, duyduklarım ve gördüklerim karşısında büyük hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayım. Hayatım boyunca inanmadığım, hiç bir yerde durmamış, inanmadığım hiçbir şeye çıkar için hay hay dememiş bir insan olarak yolumu ayırmam gerektiğine karar verdim .

Benimle birlikte değerli eşim kurucu il yöneticisi Hasan Ziya Gülay da istifa etmiş bulunmaktadır. Yaptığım üyelerin kişisel kararlarına müdahale etmeyeceğimi , özgürlükten yana bir insan olarak bildirmek isterim..

  Yüce Allah dan hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Rabbim , cennet vatanımı daima korusun ve yüceltsin...”