Belediyelerle iş yapan ihale çetesi, üst düzey belediye yöneticilerini İstanbul’da oturak alemiyle tavlayıp milyonları götürüyor

ESKORTLA MİLYONLUK VURGUN

Zonguldak’ta bulunan bazı belediyelerde son bir yılda yapılan ihaleleri sürekli aynı kişilerin alması akıllardaki soru işaretlerini güçlendirdi. Belediyelerde İmar ve Fen İşleri’nde yapılan ihalelerde etkili olan üst düzey yöneticileri, İstanbul’a oturak alemine götüren ihale çetesi kızlarla birlikte gizli kameraya çekilen görüntüleri kaydediyor. İhale çetesi, görüntülerle tehdit ettikleri kişilere, istedikleri ihaleyi, istedikleri şartlarda almak için baskı yapıyor.

İHALELER PARAVAN ŞİRKETE

Adı geçen belediyelerde son dönemlerde yapılan büyük ihalelerde dikkat çeken bir başka detay ise ihale çetesinin paravan şirketler aracılığıyla işleri alması. Belediyeyi yönetenlerle, Zonguldak’ta gözden ırak mekanlarda buluşan ihaleciler, İstanbul’da ise lüks gazinolar ve restoranlarda bir araya geliyor. Tuzağa düşürülen yöneticiler, yenilen akşam yemeklerinin ardından geceyi kendilerine hediye edilen kadınlarla geçiriyor. Daha önceden ayarlanan mekanlarda odalara yerleştirilen kameraların kaydettiği görüntüler, daha sonra siyasi baskı aracı olarak da kullanılabiliyor. Hatta bazen bu görüntüler, belediyelerle işi olan başka iş adamlarına para karşılığı servis ediliyor.  Öyle ki, yasal olarak yapılması imkansız işler ve ihaleler meclisten kolayca geçebiliyor.

HESAPLAR İNCELENSİN

Çetenin en büyük kozu ise belediyelere finans kaynağı sağlamak. İşçi maaşı ödemekte güçlük çeken belediyelere maaş tarihlerinde yüklü miktarda para aktaran çete üyeleri, bu sayede belediye yöneticilerini kendilerine bağımlı hale getiriyor. Çete, bu jestinin karşılığında ise belediyelere yaptıkları sözde işlerin hak edişlerini anında alabiliyor. Ancak belediyeden alacağı olan diğer müteahhitler ise aylarca para alabilmek için başkanın kapısında sıra bekliyor. Zaman zaman yerel basına yansıyan cinsel içerikli görüntü iddialarıyla ilgili şu ana kadar Cumhuriyet Savcılığı’nca resmi bir kovuşturma başlatılmadı.  Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize İşler Şube Müdürlüğü’nün çete üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve belediye üst düzey yöneticileri arasında geçmişe dönük yapılan telefon kayıtları incelendiğinde iddiaların doğruluğu ortaya çıkacaktır.