KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Zonguldak Şubesi, 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu Fener Semtinde bulunan Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde gerçekleşti.  Kanun Hükmünde Kararname ile bulundukları kurumlardan ihraç edilen ESM üyeleri, Nevzat Kaynar ve Ercan Acar ile uzun yıllar Zonguldak ESM’de görev yapmış Kemal Çakmak’ın tahini ile İzmir’e gitmesinden dolayı bu üç ESM üyesine plaket taktim edildi. Plaket taktimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

ESM Zonguldak Şubesi Başkanı Tahsin Kumkunoğlu’nun rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı kongrede, açılış konuşmasını ESM Şube Sekreteri Emine Bulut, yaptı.  Bulut, ESM olarak, ekonomik ve özlük hak mücadelesine sahip çıkacaklarını belirterek, “Sendikamız verdiği mücadele, hem siyasi iktidarı, hem TTK yöneticilerini, hem de yandaş sendika Enerji Bir Sen’i rahatsız etmektedir” dedi.

“DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TTK yöneticilerine, siyasi iktidara ve Enerji Bir Sen’nin ESM’ye karşı savaş açtığını söyleyen Bulut, “Bu savaşın bir sonucu olarak Tahsin Kumkumoğlu, Ercan Acar, Nevzat Kaynar ve Halis Önay arkadaşlarımız Kanun Hükmünde Kararnameyle memuriyetten ihraç edilmiştir. Onurlu mücadelenin öncüleri, yürekli mücadele arkadaşlarımızı bir kez daha selamlıyor, onların her zaman bizimle olacağını biliyor, dayanışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Kurumdaki yöneticileri konumundaki birçok yetkili, kurumun tüm olanaklarını ve makamlarını kullanarak, yetkiyi yandaşları Enerji Bir Sen’e vermek için canla başla uğraşmışlarıdır. Kurumun onurlu çalışanları bu baskı, sürgün, işten atılmalara, hayali vaatlere aldırmadan dün olduğu gibi bugünde sendikalarına sahip çıkacaklardır” şeklinde konuştu.

Ardından Olağan Genel Kurulu için seçim yapıldı. Seçimde Yönetim Kurulu şu şekilde; Durmuş Demirci, Engin Pazar, Erdoğan Koçak, Lale Tetik, Ömer Genç, Özgür Erkal ve Vacit Esen’den oluştu.