Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’nün Özelleştirme kapsamına alınmasından sonra esnafların başlattığı ‘madenci baretli satış’ eylemine GMİS de destek verdi

ESNAFA 3 BİN MADENCİ BARETİ

 

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alındığının kentte duyulması ve beraberinde gelen eylemler sonrasında esnafların başlattığı  ‘madenci baretli satış’ uygulamasına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) da destek verdi.

Merkez ve Üzülmez Şube Başkanlıklarının koordinesinde kentte bulunan esnaflara ve şoförlere dağıtılacak olan madenci baretleriyle çalışma başlatılırken bugünden itibaren baretlerin dağıtılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, esnafla başlayan çalışmanın mahalle ve köylere de kısa zamanda yayılacağını vurgulayarak, “1991 yılında büyük madenci grevinde olduğu gibi 2016 yılında da özelleştirmeye karşı olarak şuan ki ülkenin durumu doğrultusunda bir ruh oluşturacağımıza inanıyorum. Esnaflarımızla başlatacağımız kampanyanın devamda mahalle ve köylerimizde de bununla ilgili çalışmalar başlatacağız. Bizim kentimiz bu zamana kadar yeteri kadar ötekileştirildi ve bundan sonra da bu geri kalmışlığı kabullenmek istemiyoruz. Şu an Sendikamızın Genel Merkezi koordinesinde madenci baretlerimiz hazırlanıyor. Merkez Şube ve Üzülmez Şube Başkanlığı olarak tüm esnafımızı dolaşacağız. Esnafların birçoğunu gezeceğiz. Bölge milletvekillerinin kapalı kapılar ardından bize evet deyip sonrasında ne olursa olsun diye bir düşünceleri varsa onu akıllarından silmek için çabalayacağız” dedi.

21 Haziran Zonguldak’ın Kurtuluş Günü etkinliklerinde yapılan kortej yürüyüşü sonrasında madencilere destek vermek amacıyla Gazipaşa Caddesi esnaflarından Hasan Bostancı’nın başlattığı kampanyaya kısa zaman içerisinde işadamı Olcay Can ve Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin de sosyal medya üzerinden paylaştıkları madenci baretli fotoğraflarla destek vermişti. (Umut ERSES)