Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar,  Başkan Akdemir’in 3 yeni taksi durağı yapma düşüncesine karşı çıktı

“ESNAFI BİRBİRİNE KIRDIRIRSINIZ”

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Başkan Akdemir’in 3 yeni taksi durağı yapma düşüncesine karşı çıkarak böyle bir durumda taksici ve minibüsçü esnafı arasında tartışmalar olabileceğini belirterek, “orada 10 bin lira 20 bin lira alacağım diye iki esnafı veya dolmuşçu taksiciyi kendi aralarından polemiğe düşürmemek gerekir” dedi.

Bahar, konuyla ilgili olarak Başkan Akdemir ile görüştüklerini ve Akdemir’in anlattıklarına sıcak baktığını ifade ederek, “Sayın başkanımız bu konuyu gündeme getirmişti. Üniversite üst kapının orada mağdur olan duraklarımız var. Mağdur duraklardan oraya ikişer durak koyarak duraklı arabaları kendi aralarında dönerli olarak oraya koyarız.Böylelikle istihdam etmiş oluruz. Orayıda mezbelelikten kurtarmış oluruz. Diye kendisine söyledim. Bize bu konuya sıcak bakacağını beyan etti. Burada Kiler’in önünde yıllardır Asma Taksi durağının ek durağı var. Şimdi burada yanlış bir uygulama olursa ben sayın belediye başkanıma da konuyu ayrıntılı bir şekilde haiz ettim. Belediye başkanının görevi her şeyden önce esnaf arasındaki düzeni sağlamaktır. Yani orada 10 bin lira 20 bin lira alacağım diye iki esnafı veya dolmuşçu taksiciyi kendi aralarından polemiğe düşürmemektir. Onun için belediye meclis üyelerine sesleniyorum. Bu halkın oyuyla oraya gelen belediye başkanı, belediye meclis üyeleri bizlerin ne kadar mağdur olduklarını biliyorlar. Orada benim söylediğim tarzda daha önce söylediğim ve basına da yansıdığı gibi üniversite üst kapıda mevcut duraklardan üçer tane araba koyup oranın istihdamını sağlarız. Ağızve Diş Sağlığı’nın oraya taksi koyarsanız. Siz dolmuşlarla taksicileri bir araya getirerek kavgaya sebep olursunuz. Bu da kesinlikle kabul göremeyecek bir şeydir. Onun için sayın belediye başkanımıza derdimizi usulünce adabınca anlattık. Kendisi bu konuyu düşünecektir. Belediye meclis üyelerine getirecektir. Bunun bizim söylediğimiz tarzda doğru olduğunu anlayacaklardır. Eğer bu konu yine gündeme gelirse bu konuyu farklı bir şekilde konuşmuş olacağız” dedi. (Umut ERSES)