Soğuksu pazar yerinin çökmesiyle ilgili davada 6 yıl 8 ay hapis kararına çarptırılan Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, basın toplantısı düzenleyerek kendi döneminde yapılmayan kusurlardan dolayı ceza almasına anlam veremediğini söyledi.
Mahkeme başkanının Secaatin Gonca Ve Muharrem Akdemir döneminde işlenen kusurlarla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunmasını kararlara yazdığını ifade eden Eşref, itiraz için istinaf mahkemesine başvuracağını söyledi. 
İŞTE EŞREF’İN AÇIKLAMALARI
“2008’de çatı projeye aykırı olarak kesildi. O tarihte ben görevde değildim. Çatıya branda gerilmesi de çatıyı tıpkı bir yelkenli gibi çekerek çökertti. Olaydan iki gün önce pazarcı arkadaşlarımız çatıdan ses geldiğini çökebileceğini dönemin belediye başkanı ve başkan Yardımcısına söylemiş. Ertesi gün belediye başkanı ve ilgili başkan Yardımcısı pazara gidiyor. Bilirkişi ve şahit ifadelerine de yansıyan belediye başkanı ve yardımcısının çatıya bir şey olmayacağını söylediği şeklinde...
Çatının statiğinin bozulması. Çatıya Branda gerilmesi, Çatının üzerinde biriken Kar kütlesine su sıkılması kazayı tetikledi. O tarihte ben görevde değilim. Ben mi tedbir alacaktım. Üzerime atılı suçların hiç birinin benim dönemimde olmaması nedeniyle beraatimi istedim ama ben ve arkadaşlarım cezaya çarptırıldı. Mahkeme bize ceza verdi ama kararda 2008’de çatıyı kesen belediye başkanı, çadır çekenler, pazarı kapatmayarak ölüm ve yaralanmalara sebep olan belediye yönetimi hakkında da suç duruşunda bulunmasına karar verdi. 
Hiç bir suçum olmamasına rağmen, çatıyı projeye aykırı olarak kesip statiğini bozan, pazarı kapatmayalar, çatıdaki kar kütlesine itfaiyeyle su sıkanlar ve buna talimat verenler yani o dönemdeki belediye başkanları ve yöneticiler yargılanacak. Ben de karara itiraz ederek haklılığımı kanıtlayacağım.”