Halkın Sesi’nin geniş yankı bulan haberine ‘Devlet’ duyarsız kalmadı. Özel Görevli Müfettiş Akdemir’den Carrefour dosyasını istedi.

ETEKLERİ TUTUŞTU!

Halkın Sesi’nin ısrarla gündeme taşıdığı eski Carrefour binasının olduğu arazide yaşanan kanunsuzluk, kayırma ve peşkeş iddialarına ‘Devlet’ duyarsız kalmadı. Konuyla ilgili belediyeye giden Özel Görevli Müfettiş, Zonguldak Belediyesi’nden ARELEL İnşaat’a ‘yap-işlet-devret’ yöntemiyle verilen arazinin ihale sözleşmesi ve teknik şartnamesini istedi. Edinilen bilgiye göre Carrefour alanıyla ilgili çok özel bilgilere ulaşan müfettişin hazırlayacağı rapor Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve İş Adamı(!) Davut Acar’ı hukuki olarak zora sokacak.

KÖŞE BUCAK KAÇIYORLAR

Öte yandan AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel denetleme kurulu adına Carrefour dosyasını 25 gün önce istemelerine rağmen belediye yetkililerin kendilerine dosyayı halen vermediğini söyledi. Diğer taraftan CHP’de istifa eden Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş, Halkın Sesi’nin yaptığı haberi kaynak göstererek dün konunun soruşturulması ve ihale dosyasının tarafına verilmesi için belediyeye başvurdu.