Emlak Konut GYO,  Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yaptı. Emlak Konut GYO'nun Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, "Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim, kültür, sanat faaliyetlerine destek vermek amacıyla, Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne Şirketimiz tarafından 5.000.000 TL bağış yapılmıştır” denildi.

MEMLEKETE ÇİVİ ÇAKILMAZKEN...
Halkın Sesi kamuoyu adına soruyor: Zonguldak merkezi hükümetten devam eden projelere bile ödenek alamazken, camiye kaynak nasıl yaratıldı? Hükümet, ekonomik krizi gerekçe göstererek bir çok yatırımı durdururken ihtiyaç olmadığı halde camiye aktarılan milyonlara ”Eve lazım olan camiye haramdır” şeklinde tepki veren Zonguldaklılar, yöre milletvekillerinden aynı hassasiyeti yarım kalan yatırımlarda da göstermesini istiyor. Binlerce gencin iş bulamadığı için büyük şehirlere göç ettiği Zonguldak’ta öncelikli sorunlar dururken ihtiyaç olmadığı halde yapılan camiye kamu kaynaklarının aktarılması gerekli mi, ahlaki mi? Vakit namazlarında boş kalan camilere rağmen böylesine büyük bir cami yapmak gösteriş değilse ne?
ŞİRKETİ TOKİ YÖNETİYOR
2010 ve 2013 yıllarında halka arz edilen Emlak Konut Anonim Şirketi'nin %49,34 payı TOKİ’nin elinde. Sermaye payı %50’nin altında olmasına karşın, kalan kısmı dağınık olduğu için fiilen TOKİ yönetiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu TOKİ’nin kullandığı kamu kaynaklarından da aynen yararlanabiliyor.
HER YIL MİLYONLAR BAĞIŞLIYOR
Emlak Konut GYO, eğitim, kültür, sanat faaliyetlerine destek verme iddiasıyla, cami yaptırma derneklerine her yıl milyonlarca lira bağış yapıyor. Daha önce de İstanbul’da Çamlıca Camisi için 2014’de 10 milyon, 2015’de 12 milyon, 2016’da 8 milyon, 2017’de 12,5 milyon, 2018’de 18 milyon, 2019’da 10 milyon lira olmak üzere 72 milyon liranın üzerinde bağış yapmıştı.