On dokuz yıldır yaptığı Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ardından, Zonguldak’a, İl Müdürü olarak atanan Züleyha Aldoğan görevine başladı. Selefi Ali Tosun'dan görevi devralan Aldoğan yardımcıları tarafından çiçeklerle karşılandı. Marmaris’teki görevi sırasında okullara yılbaşı kutlamasını yasaklamak gibi tuhaf uygulamalarla basına konu olan Aldoğan ayağının tozuyla Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı da ziyaret etti.

EVREN’LE DANS, ENSAR’LA RAKS
Öte yandan Aldoğan’ın kendisi gibi Marmaris’te ikamet eden 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’le dans ederken çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı. Yılbaşı yasağıyla ilgili genelgesinin ardından hakkındaki iddiaları araştıran Odatv, bir dönem darbecilerle gönül gönüle olan Aldoğan’ın, çocuk tecavüzleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı’na açık destek verdiğini yazdı. Odatv’nin haberinde yer alan bilgiye göre, Aldoğan, icraatlarını öve öve bitiremediği Ensar Vakfının Marmaris Şubesinde Mütevelli Heyeti Üyesi olarak da görev yaptı. 

ARKASINDA ABDULKADİR AKSU MU VAR?
Geçirdiği soruşturmalar ve tayinleri de tartışma konusu olan yeni Milli Eğitim Müdürü Aldoğan’ın Bartın Kurucaşile’ye çıkan tayinini bir günde iptal ettirerek Marmaris'te kalması tüm ülkede olay olmuştu. Odatv, Aldoğan’ın arkasındaki gücün AKP'nin İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu olduğunu iddia ederken, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, bakanlık müfettişlerince hazırlanan rapora göre görevden alınması gereken müdürün nasıl yerinde kaldığını, kararın iki kez nasıl iptal edildiğini TBMM’ye soru önergesi olarak sundu.

MUHALİF SENDİKACILARA DA DÜŞMANMIŞ
Topuz’un Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunlar yer aldı: “Züleyha Aldoğan’ın Bakanlık müfettişlerinin raporu gereği görevden alındıktan sonra iki defa iptal edilerek eski yerine atanmasının  sebebi nedir? İlgili ilçe müdürünün görevden alındığı bildirilmesine rağmen daha sonra bu işlem iptal edilerek hukuksuzluğu yaratanlar hakkında ne gibi işlem yapacaksınız? Eğitim-Sen üyeleri olmaları nedeniyle bu sendikanın üyeleri soruşturma geçirmişler ve idareci olanlar anında okul müdürlüğü görevinden alınmıştır. Bu kıyımın bir an önce önlenmesi ve kadrolaşma hareketinin durdurulması için ne zaman girişimde bulunacaksınız? İlgili müdürün idarecilikteki, tarafsızlığını kaybetmesinden ve kamu idaresine aykırı işlemlerinden dolayı ne zaman görevden alacaksınız?”