Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 86. yılı nedeniyle belediye basın bürosundan yayımladığı mesajda “Çiçek veren kız” heykeline yapılan saldırıya da yer vererek,  “Saldırının ideolojik bir boyutu olmadığını var saysak bile, insan kalitemizin uğradığı erozyonu göstermesi açısından önemlidir. Bunun üzerinde ciddiyetle durulmalı, çağdaş dünyanın evrensel değerleriyle kucaklaşmak için yeni bir seferberlik başlatılmalıdır” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 86. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931’de, Ertuğrul yatı ile Zonguldak’a gelmiş, bir gün süren inceleme gezisinin ardından, yine aynı yatla geri dönmüştür. Ulu Önder o gün söylediği , ‘Zonguldak’ın derin toprakları altındaki sevet-i madeniyye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda, Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir’ sözleriyle cumhuriyetin ilk kentine verdiği önemi ifade etmiştir. Genç cumhuriyet, Gazi’nin bu sözlerini vasiyet kabul etmiş, 70’li yılların sonuna kadar geçen süreçte, Zonguldak, gerek ekonomik, gerekse sosyal kültürel gelişimde altın çağını yaşayarak, ülkenin en büyük illeri arasına girmiştir” dedi.

 

BİLİNÇLİ POLİTİKALARLA ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUNDAN UZAKLAŞILDI

Atatürk’ün ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için büyük çaba harcadığını dile getiren Kantarcı, “Ülkemiz uygulanan bilinçli politikalarlaAtatürk’ün ışıklı yolundan uzaklaşmaya başlamış, bunun sonucu olarak, modern dünya ile arasındakiaçı farkıhızla artmıştır. Kentimizin gerileme ve küçülme dönemiyle koşut olarak gelişen bu süreçte, Türkiye,pek çok göstergenin yanış sıra, nitelikli insan ve işgücü kapasitesinde de daralmalar yaşamaktadır. Çağdaş değerleri hedef alan ve bu yönüyle toplumda gerilim yaratan olayların arkasında bunu aramak gerekmektedir” dedi.

 

İNSAN KALİTEMİZİN UĞRADIĞI EROZYONUN GÖSTERGESİ

Geçtiğimiz günlerde “Çiçek veren kız” heykeline yapılan saldırıya da değinen Kantarcı, “Son olarak Atatürk’ün ilimizi teşrifleri sırasında karaya çıktığı iskelenin başına,o günün anısına dikilen ‘Çiçek veren kız’ heykeline yapılan saldırı da bu kapsamda değerlendirmelidir. Saldırının ideolojik bir boyutu olmadığını var saysak bile, insan kalitemizin uğradığı erozyonu göstermesi açısından önemlidir. Bunun üzerinde ciddiyetle durulmalı, çağdaş dünyanın evrensel değerleriyle kucaklaşmak için yeni bir seferberlik başlatılmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde, ülkemizin içinde bulunduğu sorunlardan arınması mümkün değildir. Bu duygularla Yüce Atatürk’ün kentimizi ziyaretinin 86. yılını kutluyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek mesajını tamamladı.