Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, son dönemde yaşanan tartışmalara sert tepki gösterdi. Başkan Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan’ın halkın iradesi ile seçildiğini belirterek bazı şahısların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı 23 Nisan tarihi ile dalga geçtiği vurgusunu yaparak ‘Halkın iradesi ile dalga geçilmez’ dedi.
Başkan Zeki Tosun, CHP kanadından gelen ‘Zonguldak’ın tarihini yok ediyorlar’ eleştirilerine sert bir şekilde tepki göstererek “Zonguldak’ımızın tarihini değil, 10 yıllık hizmetsizlik talihini yok ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP’nin 10 yıllık hizmet yılı süresince hep bahanelere sığındığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “10 yıl boyunca yapamadıklarının ezikliğini yaşıyorlar. Neye karşı çıkacaklarını bilemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“HALKIN İRADESİ İLE DALGA GEÇİLMEZ”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun halkın iradesiyle dalga geçilemeyeceğine dikkat çekerek, “Bizler siyaseti halka hizmet etmenin en etkili, en hızlı yolu olarak biliyoruz ve siyaseti bu eksende yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın bizlere verdiği görev gereği oturduğumuz koltuklar halka hizmet etme sorumluluğumuzdur. Halkımız yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığına Ömer Selim Alan’ı getirerek omuzlarımıza bu sorumluluğu yüklemiştir. Bu, halkın iradesinin tecellisidir. Bu iradeyi içine sindiremeyenler, milletin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 NİSAN ile dalga geçerek eleştiri yapıyorlar. Aslında Belediye Başkanımız ile değil, halkın iradesi ile dalga geçiyorlar. Eleştiri yapılmasını saygıyla karşılıyoruz. Sözümüz 23 Nisan’ı bile dalga konusu yaparak milletin seçtiklerine İŞGALCİ diyenleredir. Milletin gücünden başka güç tanımıyoruz. Bizim için siyaset demek Zonguldak için ESER üretmek, halka hizmet etmek demektir” dedi.

EZİLDİKLERİ İÇİN HAKARETVARİ KONUŞUYORLAR

Zeki Tosun, “10 yıl boyunca Zonguldak halkına rahat ve konforlu hizmetler getiremeyenler, getirilen hizmetlerin altında ezilenler, hakaretvari açıklamalarda bulunuyorlar. 10 yıl boyunca hiçbir hizmet üretmeyenlerin, çöp şehir olan tarihini, yaşanılabilir bir şehir olma yolunda dönüştürüyoruz. Yapılan hizmetlerin hemşehrilerimiz farkındadır. TBMM kürsüsünden “AK PARTİ DÜNYANIN EN GÜZEL, EN DOĞRU İŞİNİDE YAPSA ALKIŞLAMAYIZ” diyenlerin, Zonguldak temsilcileri, yapılan işlerden rahatsız oluyorlar. Bu rahatsızlık ile her şeye karşı çıkıyorlar. Mazeret bulamadıkları her hizmet için “YERİNE KARŞIYIZ” diyerek 10 yıl boyunca yapamadıklarının ezikliğini yaşıyorlar. Neye karşı çıkacaklarını bilemiyorlar. Belediye başkanımızın ve belediye emekçilerinin canhıraş yaptıkları; Sahil projesine, dere ıslahına, alt yapı çalışmalarına, üst yapı çalışmalarına, asfalt çalışmalarına, lavuar alanı çalışmalarına , engelsiz yaşam merkezi çalışmalarına vs. gibi saymakla bitmeyecek olan çalışmalarına “KULP” bulma yarışına giriyorlar. İmkanınız varken neden yapmadınız. Sürekli bahanelerin ardına saklandınız. Su faturalarının bile internet üzerinden ödenmesini, otomatik ödeme talimatı verilmesini beceremeyen yönetim anlayışını düzelttiğimiz doğrudur. Bu kadar basit ama hemşehrilerimiz için rahat ve konforlu bir hizmeti dahi yapamadığınız için ezildiğini biliyoruz. Onun verdiği hırçınlıkla yaptığınız hakaretvari eleştirileri kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. 

“ZONGULDAK’IMIZIN TARİHİNİ DEĞİL, 10 YILLIK HİZMETSİZLİK TALİHİNİ YOK EDİYORUZ”

İl Başkanı Zeki Tosun, CHP’nin 10 yıldır Zonguldak’ı yönettiğini, ancak hizmet veremediğini dile getirerek şöyle konuştu: “10 yıldır Zonguldak Belediyesini yöneten CHP’nin bugün yaşanan sorunları günlük sorunlarmış gibi yorumlayıp 2 yılı bile dolmayan Belediye Başkanımıza yüklüyor olması acizliktir. Yapılan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar ile’ ZONGULDAĞIMIZIN TARİHİNİ DEĞİL,10 YILLIK HİZMETSİZLİK TALİHİNİ YOK EDİYORUZ’. Kuraklık ve onun tetiklediği susuzluk endişesini verdiği KAR nimeti ile gideren Rabbimize Hamdolsun. Kar yağışının oluşturduğu elektrik arızaları nedeni ile yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı halkımızdan özür dileriz. Bölgemizin doğal güzelliği olan, halkımızın yaşam kalitesine renk katacak olan KENT ORMANI diye bir gündemi olmayan parti temsilcilerinin o fotoğrafı anlaması mümkün değildir. Vatandaşımıza hizmet şiarı ile görevimize devam ediyoruz. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve Teşkilatımız ile birlikte nice hizmetler başlatıp, bitirip, açılışlar gerçekleştireceğiz. “