ROMANLARIN KURDUĞU GÜZEL PARTİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN AKBULUT HALKIN SESİ’NE KONUŞTU:

“FABRİKALARI DEVLETLEŞTİRECEĞİZ”

Mustafa ÖZDEMİR

Roman haklarını savunan Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Zonguldak ve ülke genelindeki Romanların istihdam sorununun çözülmesi için öncelikle eğitim sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hükümetin ‘Romam açılımı’ içi boş siyasi bir hamle olarak kalmıştır. Sorunların çözümü Güzel Parti’nin Meclis’te kuracağı gruptan geçiyor. Önce çocuklarımızın eğitim sorununu ardından fabrikaları devletleştirerek Romanların istihdam sorununu çözeceğiz” dedi. 

EZİLENLERİN SESİ OLACAĞIZ 

Haşkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’e konuşan Genel Başkan Hüseyin Akbulut Güzel Parti’nin tüzüğünde her kesin kardeşçe yaşaması gerektiğinin yazdığına dikkat çekerken, “Ezilen bütün toplumların sesi olacağız. Bu ülkede 10 milyon Roman var. Biz sadece ‘Roman Partisi’ değil, Türk siyasi partisiyiz. Kemal Kılıçdaroğlu Alevi olduğu için CHP Alevi partisi deniliyor. Bu ülkede Romanlar kadar aleviler de Kürtlerde çok ezilmiştir. Biz bu topraklarda yaşadığımız acıları kimseye kimseye yaşatmayacağız. Yıllarca dışlandık. Özellikle okullarda dışlandık. Roman çocukları okullara gelmesin diye çocuklarımız dövüldü. İşsizlik en büyük sorun. Evine ekmek götüremeyen insanlar gayri meşruya bulaşmıştı. Bu yüzden son on yılda işsizlik vr yasa dışı  olaylar arttı. Ahlaksızlık yüzde bin 200, uyuşturucu yüzde 700, sentetik uyışturucu yüzde 800 artmıştı. Biz Güzel Parti olarak devletçilik ilkesini geri getireceğiz. Güzel Parti bir merkez partisidir. Ama fabrikaları devletleştirerek istihdam sorununu çözeceğiz” dedi. 

ROMAN AÇILIMININ İÇİ BOŞTU

Romanlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine bunun bir devlet politikası olması gerektiğini ifade eden Akbulut, “Hükümet tarafından geliştirilen Roman açılımı siyasi bir hamle olarak kalmış ve içi boş bırakılmıştır. Biz Meclis’e gittiğimizde çocuklarımızın okuması için elimizden geleni yapacağız. Şu anda TBMM’de iki vekilimiz var. Onlar bulundukları partide yanlız kaldılar. Romanların birikmiş sorunları var bu sorunları gideremediler. Dolayısıyla bizim Meclis’te grup olarak bulunmanız sorunların çözümü için şart” şeklinde konuştu.