Zonguldaklı yazar Yaprak Öz’ün “FARAHNAZ’IN ÇİÇEĞİ” adlı kitabı okurlarıyla buluştu.
 
Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) ve Zonguldak Tenis Deniz Kulübü’nün katkılarıyla yazar Yaprak Öz’ün “Farahnaz’ın Çiçeği” adlı polisiye romanın imza ve tanıtımı 29 Haziran Cumartesi günü Fener Mahallesindeki Tenis Kulübü'nde yapıldı. ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Serap Özer’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşi izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Yetmişli yılların sonunda, Zonguldak’ta korkunç cinayetler işlenir. Cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, kurban ile katili bir araya getiren rastlantının ardındaki gizemi araştırmaya karar verir. Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan,  usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur. Ve en büyük hayali günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır. Olay,  Kozlu Kılıç mahallesinde mühendis lojmanlarının yakınında Bölge Müdür evinin yakınında geçer. Yıldız abla,  Figen, Nazan, Beti ve Gül’ün komşuluk ilişkileri arasına gizli bir rekabet girer ve Figen meçhul bir cinayete kurban gider.

Kolları sıvayan Yıldız’ın dedektiflik macerası giderek karmaşıklaşır, ancak dostlarının da yardımıyla en içinden çıkılmaz durumlarda bile pes etmeyecektir. Yıldız Alatan ve tamamı ev kadınlarından oluşan arkadaşlarının sırlarla dolu macerası kurgular eşliğinde okuyucuyu merak sarmalının içine sokar. Yıldız’ın yakınında gerçekleşen cinayeti, yine Yıldız’ın merakı çözecektir.  Roman sayfalarında merakla dolaşırken, eski Kılıç Mahallesinin özenle dizayn edilmiş ahşap yapıları arasında gezinip ,en güzel bahar çiçeklerini koklayacaksınız. Domuz İni’nde  denize girecek, Fener ışığında denizi, seyredeceksiniz.  Dokusu bozulmamış bir Zonguldak kenti gözlerinizin önünde bir film şeridi gibi geçecek ve o günleri özlemle anacaksınız. 
Romanda yer alan isimler  kişilerin izni alınarak kullanılmış gerçek isimlerdir. Yazar,  gençlik günlerinin anısına, yine orada oturan komşularının ismini roman kahramanlarına vererek dostlarını onure etmiştir.  Roman kahramanı  Yıldız Alatan  iyi bir terzi olduğundan, her bölüm başlığını terzilik literatüründe kullanılan özel isimlerle süsleyerek konulara giriş yapmayı tercih etmesiyle  olay örgüsündeki gizemli bakışı kuvvetlendirmenin yolunu seçmiştir.  Romanda 1980 öncesi olaylara değinilerek zaman ve mekan örgüsü güçlendirilmiştir. Kısacası elinizdeki kitapla, keyifle okunacak  güzel bir polisiye romanı okumuş olacaksınız.
 
Reşat Enis Aygen’in 1945 yılında 2. Basımı yapılan  “Afrodit Buhurdanında Bir Kadın”  adlı romanında da Zonguldak ‘ta geçen bir cinayeti konu edilmiştir. Uzun bir aradan sonra Yaprak Öz’ün  yazdığı “Farahnaz’ın Çiçeği” adlı polisiye romanı kendi dalında  önemli bir  polisiye  romanı olarak karşımıza çıkması kent edebiyatımız  açısından önemlidir.   

Türk kadın polisiye yazarları arasında her yeni kitabıyla yerini daha da sağlamlaştıran Yaprak Öz’den, okuru başından sonuna kadar karanlık bir gizemin içinde heyecanla sürükleyecek yeni bir dizinin ilk romanı olarak da düşünebilirsiniz. Yazarın kendi deyimiyle,  Yıldız Alatan’ın çözeceği birçok cinayete dizi halinde tanıklık edeceğimiz anlaşılıyor.

 Haber ve Fotoğraf: Alaaddin Kara(alıntı)