Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın göz diktiği Fener Gezi Yolu’nun TTK tarağından TÜGVA’ya tahsis edilmek istenmesine tepki gösteren halk dün Fener’de protesto yürüyüşü yaparak TTK’nın kapısına siyah çelenk bıraktılar. Fener halkındır platformu tarafından düzenlenen ve Fener Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların da katılımıyla yapılan yürüyüş Fener Lisesi önünde başladı.

AKDEMİR VE SEZGiN YOKTU 

Düzenlenen etkinliğe, CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Vekili Hakkı Güney, CHP Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüşte Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’in olmayışı katılımcıların tepkisine neden oldu. 

“FENER HALKINDIR HALKIN KALACAK” 
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüş sırasında “Fener halkındır, halkın kalacak/ Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında katılımcılar, çevrede bulunan çöpleri toplarken müzisyenler eşliğinde mini müzik ve tiyatro skeçleri sunuldu.