1996 yılında SİT Alanı ilan edilen Fener Mahallesi, Doğal Sit Alanı’ndan çıkarılarak “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı”na dönüştürüldü. Tempo Gazetesinden Alev Fennibay’ın haberine göre karara göre bundan sonra Zonguldak’ın göz bebeği Fener’de yapılaşmaya gidilebilecek.

İşte o haberin detayları: 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 15.01.2021 tarihli ve 15009 sayılı oluru ile Zonguldak İli Merkez İlçesi Fener Mahallesi Doğal Sit Alanı, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilirken, bu tescil 12.01.2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak itiraz süresi için bir ay süreyle askıya çıktı.

1996 Yılında sit alanı ilan edildiği için Zonguldak’ın tek nefes alabileceği ve imar rantının, imar kirliliğinin yaşanmadığı Fener Mahallesi, alınan bu karar ile imara açılmış olacak.


 
Fener'e Otel inşaatı, Depo yada Cafeterya yapılabilecek

Zonguldak’a yapılan en büyük ihanet olarak değerlendirilen bu karar sonrası bir ay içinde STK’lar tarafından her hangi bir itiraz ve hukuk yolu alınmazsa, Fener Mahallesinde Otel inşaatı da yapılabilir, depo olarak kullanıma da açılabilir. Ya da  Yeniçeri Cafeteryası’nın önü açılmış olabilecek.

Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın operasyonu mu?

Zonguldak’ı şok eden bu kararın, “Fener’de projemiz var” diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylattırıldığı tahmin ediliyor.