TGRT’de yayınlanan “Medya Kritik” isimli programda gazeteci Cem Küçük, AKP üçüncü sıra adayı Hamdi Uçar’ın FETÖ bağlantısı olduğunu ima etti



TGRT’de yayınlanan Medya Kritik isimli programda Zonguldaklı gazeteci Cem Küçük, AKP Zonguldak Milletvekili üçüncü sıra Adayı Hamdi Uçar’ın FETÖ bağlantısı olduğunu ima ederek, FETÖ ile iltisaklı adayların listelerde yer bulmasının kamuoyunda tepki topladığını söyledi. Bilindiği gibi FETÖ davasında AKP Adayı Hamdi Uçar’ın ağabeyi tutuklanarak cezaevine girmişti. Yine AKP Zonguldak ikinci sıra Adayı Ahmet Çolakoğlu’nun da FETÖ yurtlarında kaldığı yönünde haberler çıkmış, ancak Çolakoğlu haberleri yalanlamamıştı.


Şaban Dişli’nin kardeşinin FETÖ iltisaklı olması sebebiyle Milletvekili yapılmadığını bu doğrultuda Hamdi Uçar’ın aday yapılmasının doğru olmadığı ifade eden gazeteci Cem Küçük, Hamdi Uçar hakkında şu ifadelere yer verdi: “Zonguldak’ta beş milletvekili var. Üç tanesi AK Parti iki tanesi CHP’den. Yine böyle olur veya 2+2+1 şeklinde gerçekleşir diye tahmin ediliyor. Hamdi Uçar’ın yakını içeride. Hamdi Uçar’ın kendisi de FETÖ’den ifade verdi. Ağustos 2016’da ifade verdi. Kendisinde bir şey var demiyorum. Bana ordan bir sürü şikayet geldi. Şaban Dişli kardeşinden dolayı Milletvekili yapılmadı. İnsanın kardeşi kendini bağlamaz doğru. Şimdi kardeşin dolayı bazıları aday yapılmıyorsa eğer Hamdi Uçar’ın aday yapılması ne kadar doğru? Bu tartışmaya açık bir durum.” dedi.