AKP iktidarını devirmek için darbe yapan FETÖ silahlı terör örgütü ile sözde mücadele eden AKP hükümeti, diğer taraftan yerel yönetimlerde Fetöcü firmalara imar kıyağı yaparak finansal güç sağlıyor. Bilindiği gibi Zonguldak Belediye Başkanı Selim’i Alan’ın göreve gelir gelmez Zonguldak’aısrarla transfer ettiği Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu,  FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınmıştı. Alan, bu gözaltı ve Kozkondu’nun kimin referansıyla Zonguldak Belediyesne alınmasıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı. 

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesi Işık Yönder Caddesi üzerinde yapımı devam eden 8 katlı inşaatın son iki katı kaçak olmasına rağmen yıkılmıyor. 
Seçimlerde kaçak yapılara göz yummayacağını söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, 6 aydır devam eden görevi süresince kaçak inşaatın tamamlanmasına göz yumdu. Yasaya göre kaçak olsa bile yüzde 90 fiziki inşaatı biten bina yıkılamıyor... 

BYLOCKCU FETÖCÜ’YE İMAR KIYAĞI MI YAPTI? 

Fethullahcı terör örgütünün darbe girişimi sonrasında örgüte üye olmak ve örgüt içindeki gizli haberleşme sistemi bylock kullanıcısı olmak suçlamasıyla tutuklanan Emin İnşaat’ın ortaklarının Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan kaçak olan son iki katı yasalaştırmasını istediği öğrenildi. Bunun için ilk iki katı depo olarak gösterecek İMAR değişikliği yapılacağı iddia edilirken, bu pazarlığın neyin karşılığında yapıldığı ise öğrenilemedi. Alan’ın Emin İnşaat’a iskan izni verip vermeyeceği merak eskiyor.