FETÖ ile mücadelenin inandırıcı olmadığına belirten DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, FETÖ’dan ceza almış, cezaevinde yatıp çıkmış kişiler yine meslek haline getirdikleri tefeciliğe devam ettiğini ileri sürdü.

Zonguldak’ta küçük esnafın oldukça zor günler yaşadığına vurgu yapan Keleş, Zonguldak merkez ve ilçelerinde adeta meslek haline gelen tefeciliğin önüne geçme adına kimsenin elini taşın altına koymadığını kaydetti. Keleş, “Türkiye’nin her yerinde tefecilik var. Ancak Zonguldak’ta ki tarihçesi maalesef eskilere dayanıyor. Ancak ekonomik krizlerle sektörleşen tefeciler istedikleri gibi gayrimeşru at oynatıyor” dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Pandemi dolayısıyla yaşanan kısıtlamaların bankalardan kredi alamayan esnafları tefecilerin eline düşürdüğünü belirterek, “Ülkede yıllardır yaşanan ekonomik krizler, döviz kurlarında yaşananlar, bankalarda kırmızı kalemler ister istemez esnafı, insanımızı tefecilerin eline düşürmekte. Tefeci kıskacına düşen insanımız kimseden şikayetçi olamıyor ve batıyor. Yetkililer, Devleti yönetenler, Savcılar, Hakimler bizim bildiklerimizi Zonguldak halkının bildiklerini acaba bilmiyor mu?. FETÖ’dan ceza almış, cezaevinde yatmış ve de cezaevi sonrasında da pervazsızca tefeciliğe devam etmesi tüm yapılan operasyonların yalandan mı yapıldığını, göstermelik mi olduğunu anlayamıyoruz. Biz bunları açıklayınca iktidar partisi görevlileri bizlere; -Muhalefete cevap vermiyoruz- diyorlar. Böylece olayları geçiştiriyorlar. Zonguldak’ı sevenler merkez ve ilçelerindeki esnafı korumak istiyorlarsa bu kanayan yarayı çürütmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.