CHP Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde Halil Furat ve ekibinin desteklediği Fikret Zaman oy kullanan 351 delegeden 132’sinin oyunu alarak ilçe başkanı seçildi

CHP’DE ZAMAN DöNEMi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı kongresi dün TTK Memurlar Lokalinde gerçekleşti. 388 delegeden 351’inin katıldığı genel kurulda 132 oy alan Fikret Zaman ilçe başkanı seçildi. Kongrede Ebru Uzun 119, Hürmet Kartal 72, Cevat Laçin 28 oy aldı. TTK Memurlar Lokalinde yapılan genel kurulda dört adayın talebi üzerine Avukat Ali Osman Odabaş seçildi. İlçe Başkanı adayları tek tek kendilerini tanıtan konuşma yaptılar. Birbirleriyle dargın olan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş ve eski Milletvekili Harun Akın aynı masayı paylaşması dikkat çekti.

OYLAR ZONGULDAK’TA DA ÇAYCUMA’DA DA ARTMIYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun konuşması sırasında eski il başkanı Halil Furat ve Deniz Yavuzyılmaz gerginlik yaşandı. Turpcu, “"Çaycuma’da oylar artmıyor. Zonguldak oylar artmıyor. Referandumda Zonguldak Belediyesinin hiç bir katkısı olmadı. Gençlik kollarında görev yapan ama işsiz olan arkadaşlarımız ise alınmıyor. Zonguldak Belediyesi gençlerine iş veremiyorsa, yakın köylere bir park yapamıyorsa nasıl referandumu kazanacağız. Ben belediye başkanını, meclis üyelerini toplantıya çağırdım yarısı gelmedi. 15 Temmuz sahte demir aşı mitingine bizim belediye başkanımız ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun AKP'nin müzikleri altındaki mitinglere katıldı. Beni zıvanadan çıkaran üçüncü olay da cami olayı. Sanki biz camiye karşıyız. Cami için daha makul yerler vardı. Cami için yapılan oylamada belediye başkanı katılmadığı için bir oyla o oylamayı kaybettik. Belediye meclisinde Turan Demirtaş olayında ben partiden atılmasını istemedim. Birincisini engelledim ama ikincisini engelleyemedim. İlçe örgütümüz meclis üyelerini bir arada tutamadı” dedi. Deniz Yavuzyılmaz, Turpcu'yu delegesi azarlamakla suçlarken, Halil Furat ise Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i eleştiren Turpcu'ya "Zonguldak Belediyesini Muharrem Akdemir'le kazandık" dedi. Gerginlik sırasında Milletvekili Turpcu ise "CHP delegesi maraba değildir" dedi. Divan başkanının müdahalesi üzerine gerginlik son buldu.

FURAT: AĞABEYLİK YAPAMADILAR

CHP Eski İl Başkanı Halil Furat, "Bu salonda neden bir tek Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin var, diğer 10 belediye başkanı niye yok? İl başkanımız ve milletvekillerimiz ağabeylik yapamıyor. Milletvekili Şerafettin Turpcu, tüm Zonguldak'ın gıptayla baktığı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı basının üzerinde eleştirdi. Milletvekili kendi desteklediği adayları için kapı kapı gezip birlik beraberlik mesajı veremez" dedi. Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde konuşan eski GMİS yöneticisi Mustafa Dağlıoğlu, kongre salonunda bulunan GMİS Genel Başkanı Demirci'nin kongre için ve Halk Arenasında salon vermeyişini eleştirdi. Bunun üzerine söz alan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise GMİS olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını, gerçekten de salonun tadilata olduğunu söyledi.